Wednesday, January 25, 2012

Cuti Balik Kampung



Bismillahirrahmanirrahim..

hello.. setelah 3 hari bercuti skang da kena kerja balik.. sumpah malas weh.. hohoho tak apa2 esok da khamis, pastu jumaat aku cuti lagi miahahahha.. *dasar pemalas*..

Sepanjang 3 hari balik kampung memang tak membazir masa lah gwa cakap sama lu! hahhaa.. hari pertama tu lepas asar gitu, kitorang ke rumah mak cik.. pergi melawat atok.. dah dekat 2 bualn tak tengok atok.huhhu Alhamdulillah atok sehat jek.. tapi tu la sehat2 orang tua kan.. bangun, makan, solat pastu tido balik...

hari kedia tu, kitorang pergi umah sepupu tengok baby dorang... best pak cik aku dapat 2 cucu sekaligus dalam tahun yang sama dan dedua girls.. sorang nama Dhia Tihani lg sorang Damia Arissa.. so sweet n comey ok... petang lepas asar ke kebun abah... kutip2 buah rambutan ngan adek2 ngan anak2 buah.. seronok sangat. dah lama ni tak rasa suasa kampung back to nature bak kata oang puteh..kofkofkof... buah cempedak pon ade jugak.. durian lak l0m luruh time pergi tu... huhuh...

hari ketiga hari last tu lepas subuh kami ke air terjun belukar bukit dekat kuala berang... pergi ngan family pak cik.. banyak lak makanan.. umi masak ayam masak merah, mak su buat nasi daging , Tah pulak buat nasi goreng.. berpiknik reramai.. dah lama giler ok tak berpicnik macam ni.. seronok sangat!


Air sejuk giler wehhh mandi sekejap dah bergegar bak kata anak buah aku..hahahha.. memey sejuk tahap beku la tulang2 ni... walopon cuaca panas.. tp berendam lam air yg very the cold mang la best... pastu skang muka da mula merah2 sebab panas.. pastu bibir pon da mula merah dan merekah. perghhh.. ni xsuka ni..

petang tu balik... lepas maghrib n makan malam gerak balik sini dah... sampai dalam pukul 12 lebih gak... mengantuk tahap cipan wehhh tak cakap banyak dah.. sampai jek... salin baju terus terbongkangzzzzzzz... sedar2 pukul 6.30 pagi kejutkan adek g skolah.... n kol 9 mandi siap2 g keje... hayooo manyak malas wooooo


p/ s: gambar akan diupload semula.. lupa nk amek MMC dalam DSLR heeee

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang