Tuesday, April 19, 2011

Bila Tekak Mula Mengada-ngada

Bismillah...

Sejak dua menjak ni memang tekak ni asek nak makan jek kejenye.Lepas tu bila dah teringin nak makan something tu, tak dapat tidak (peh ayat) akan capaikan jugak hajat sitekak ni tahu.Minggu lepas tetiba jek kan terasa nak makan kuih ni ha.Kalau kat sini orang panggil Kuih Tok Aji Serban.kalau dalam bahasa buku masakan dia dipanggil Kuih Seri Bermuka-muka...ehh..bukan..Kuih Seri Muka.heee..halah...uOls tak tahu kuih pe tu? ni haa...

Sekaya kat atas, pulut kat bawah tu la.Tapi yang ni kaler hijau..kat sini der jual yang kaler coklat jek atas dia...memula tu abah beli dekat pasar pagi.Tapi sumpah lah ta sedap -______-

Saturday, April 16, 2011

Bila diorang ke Cameron...

Bismillah...

Hari ni macam jeles sesangat arr kat diorang, diorang, diorang dan diorang, diorang tuh haaa.......Nak tau sape diorang2 tu?? g lah tengok kat sini ha..

Diorang gi cameron...kalau ikutkan hati dan perasaan yang membuak2..memang nak ikut sesangat dorang. Tapi oleh kerana jarak negeri yang agak jauh..dan ke konfem-an yang umi and abah tak bagi punyer..i redha jek lahh..huwaaaaaaaaaa :'(

Tapi kan..dorang dorang tu leh pulak la kan tweet2..sakan ngan pic2 yang buat i +4000000000 kali jeles..hohohoh,..

uOls tengok pe yg dorang twitpic ni...POYO kan..kan..HAHAHHA..

ini paan koya Bruno Marikh heee

Ni pic dari afnie..sodap cake tuh >.<'

Stoberycoklat!! -_-

Tak pe2..janji dorang selamat sampai..dan selamat l;ah balik nanti yer...n TQ sebab korang tak lupa aku kat sini *okperasan. HAHAHHAA. Actually dah pernah pergi cameron ni ngan family, kalau tak salah 2 tahun lepas.huhuhu tapi kan..mang SUMPAH best lag cameron ni..NAK GI LAGI!!!!!..

ok bai..

*motep (ayat annahl) entry? sesaje gewdiks hahaha -___-

Wednesday, April 13, 2011

yeay!! da sampai pun.

Bismillah....

ha...hari ni xnak cakap banyak..eh bukan cakap taip banyak2..cuma nak share ngan uOls, pasal barang yang aii beli dengan satu blog ni. Dekat blog ni haa http://adzrazali-blogshop.blogspot.com.

ha..nak tau apa yang aii beli..ni haaa....

Yang paling nak mesti la owls necklace tu kan...sangat berpuas hati..cantik dan aii sangat suka.heee..

Monday, April 11, 2011

Drama Trilogi Cinta Episod Akhir & Lagu Lafazkanlah.

Bismillah...

Siapa kat sini yang tengok Drama Trilogi Cinta kat tv1 tu?? angkat tangan macam saye...hehehehhe...

Pada uOls yang memang mengikuti drama tu kan, mesti dah tahu yang semalam dah last episod kan.Semangat gilelah aii ni dok depan tv..tak berganjak2.iklan pon layan..remote control ada kat tangan.hahaha..sampai tak tweet langsung...baru ingat nak sepam duapam dekat Twitter.Tapi tak jadi lah.Selamat korang ok ;p

Memang macam suspend juga arr kan bila Norjinah tetiba macam gila meroyan..ingatkan dia lumpuh, tapi rupa-rupanya dia nak raasa apa yang bekas isteri Razif rasa dulu (apa lak namanya, lupa pulak).Thats way lah dia dok atas wilcha tu...dah macam usop wilcha..hahaha.;p

Ok la kan..ending dia walauapun ada yang tak berapa suka, tapi aii suka.Ala...dah boleh fikir sendiri kot macam mana kan.gee dengan Razif hidup bahagia, Seha dengan Badrul pun. Seha bersalin, si Shahrul tu meninggal...insaf jugak si shahrul yang jahat tu..huhuhu TAMAT...

And than, hari ni bari aii jumpa lagu yang aii nak sangat2 tu..ades..tak pe lah, walaupun drama Trilogi Cinta da pun tamat.I dapat jugak lagu tu.Best ok... nah tengopk lagu best ni

Wednesday, April 6, 2011

Hari Bertuah : Alhamdulillah...Rezeki Dari Allah..

Bismillah....

Ada 3 perkara nak citer n i hehehe...semlam punya cerita lah kan....

First, semalam bila online ade lah bukak blog cikmin ni, ala, cikmin yang aii beli macaron sedap tu kan heee.. lepas tu tengok entry terbaru dia pasal cabutan bertuah tu...lepas baca-baca tu..eh2...cam ku kenal no2 tu kan..macam no.hp aii gitu, tapi kengkonon buat2 macam blurr...hahahhaah...siap tanya cikmin, tu no hp saya ek akak ek..? POYO ok..hahhaa n kakmin say YES! sayang...hahahah suke2....bertuah jugak aii ni kan..*kelip2mata

Second pulak...

Sunday, April 3, 2011

Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

Bismillah...

Senarai Pemenang ABPBH 2010

Artis Duo/B'kumpulan Popular -Sixth Sense!

Pelakon TV Wanita Popular - Fasha Sandha

Penyampai radio lelaki popular -Faizal Ismail

Artis Komedi Wanita Popular - Noorkhiriah

Artis nasyid Popular -Rabbani

Artis baru Lelaki popular -Shahir

Pengacara Lelaki popular -Aznil Hj Nawawi

Penyampai Radio wanita Popular - Farah Fauzana

Pelakon Lelaki Popular - Remy ishak

Pengacara TV Wanita Popular - Fara Fauzana

Anugerah Pencapaian Sepanjang hayat - Dato' Rosnani Jamil

Artis Lelaki Komedi Popular - Zizan

Penyanyi Lelaki Popular - Faizal tahir

Pelakon Filem Wanita Popular - Lisa Surihani

Artis Baru Wanita Popular - Anna Rafalli

Pelakon Filem Lelaki Popular -Shaheizy Sam

Penyanyi Wanita Popular - Yuna

BINTANG PALING POPULAR ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2010- #ABPBH2010 126,168 undi - SHAHIEZY SAM!!!


Yang penting My Anuar Zain jadi rakyat malaysia ke4 top trending di twitte weeehoooooooo hebat tuh!!!! walopon sekejap kan....

video

Pehhh giler cair time dia nyanyi lagu Sedetik Lebih tadikk..perhhh perghh =.='

saya ada blog baru uOlss..

Bismillah...

Hari dengan rasa happynyer aii telah pun merasmikan satu blog baru.Blog resepi yang di beri nama Yum-Yum,Nyummy.heee entah pape lah pulak nama blog tu heee.URL dia pulak

Actually dah agak lama bercita-cita nak buat blog resepi ni.Bukan pa, saja2 la kan nak share sedikit sebnayak resepi2 yang i pernah masak.nak kata i ni terer masak tu idok la yer.Sikit-sikit tu boleh la..yang simple2 tu i terer la.yang segera2, western2.heee..Lagi pun rasa cam berserabut bila satu blog ni bercampur aduk dengan isu2 peribadi, semasa, resepi kan.So, dengan semangatnya tadik dah pun buat satu blog kahs untuk mengumpulkan resepi2.

So pada uOls yang ada resepi2 best, mudah dan sedap tu jangan lupa share2 dengan i ok.Boleh jek emel atau DM kat Twitter ke..ok..heee


Okbai..


Nota Comel : skang dh der 3 blog hee



Saturday, April 2, 2011

Ron 97 naik lagi 20 sen-1 April 2011

Bismillah...

Ha...semalam der baca kat twitter yang minyak Ron97 naik lagi 20 sen. kalau tak silap, 4 Januari hari tu dah naik 10 sen. Ni naik lagi..ayoyoyo... Lepas tu aii bagitau lah abah

pic dari goole image

Aii : Abah, minyak naik plak bah oii..ron97 naik lagi 20 sen! (semangt ni aii bercerita uOlss)

Abah : haish..yeke? mana tau?

Aii : Ala..orang baca dekat twitter tadi (berita terbaru selalu dtg dr twitter)

Nuffnang