Wednesday, November 23, 2011

Hujan & Holiday

Bismillah..

Esok i akan bertolak ke KL...ke rumah kak ngah.mybe petang2 sikit kot, tunggu my sister balik dulu dari uitm.lepas tu kami akan bergerak sama2 dengan 2 buah kereta. InsyaAllah dengan izin Allah kalau tak ada aral melintang..kami akan berholiday ke Kota Kinabalu pada hari Jumaat 25 november 2011 - Isnin 28 November 2011 flight pulak dijangka berlepas pada jam 7.30 am...fuhhh awal tu... hope sangat flight tak delay sebab keadaan cuaca yang hujan aje ni.

Sebenarnya berbelah bahagi jugak nak pergi bercuti dalam keadaan cuaca yang tak menentu ni.hari ni hujan lebat sangat non-stop. sampai da banyak tempat sudah dilanda banjir.huhuhu..hope rumah i xder la kena banjir..setakat air naik sikit2 tu apa nak buatkan.Ada yang cakap tahun ni  negeri Terengganu akan mengalami banjir yang teruk.Oh Ya Allah Kau lindungilah kami...harap sangat tak la seteruk mana ujianm Mu pada kami.

Baju pun ada lg yang belum pack...malam ni nak kena pack2 kan semua...kn bawak sweater ni..tgk cuaca macam ni mesti sejuk.lepas tu rumah pun kn mula angkat apa2 yg patut...simpan  barangan berharga kat tempat yang selamat  mana la tau kan.kena berjaga-jaga dari awal...

Semoga perjalan kami ke Kota Kinabalu dilindu oleh Allah dan di berikan perjalananan yang mudah..Amin... dan kami dapat balik dengan keadaan yang selamat dan baik-baik sahaja...InsyaALLAH...

Amalkanlah membaca doa ini
Agar kita semua terpelihara daripada sebarang kemudharatan
Yang berpunca daripada turunnya hujan

Hujan itu rahmat
Namun, kadang-kala ia juga musibah
Tapi, ingatlah
Pasti ada padanya hikmah!

Bismillahirrahmanirrahim


ok..nanti i akan update lagu trip kmi ke KK ok..

wassalam... babai...

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang