Saturday, February 27, 2010

eiyDa:: i hampir2 nak jadi Kasimah Selamat T_T::


Bismillah..

Dari pagi tadik i asek on9 jek..keje pon leh tahan banyaklah..tapi macam biasalah..still boleh beronline sakan...hehhe..
Hari ni rasa cam cepat sangat masa berlalu..sampai i tak sedar da terlewat sngat i nak sOlat Asar...Ya Allah..begitu lekanyer i..naseb baiklah i tersedar, kalau tak...huhu...berdosakan i..huhu..

Semalam kan i cuti..so..xder ape yang nak dibuat, i pon layan movie jek lah kt my lappy..citer ape yer...erm..cerita Pisau Cukur,Ekceli dah lama cite tu dok terperuk lam my lappy..tapi i cam malas nk tengok, sebb xder masa kot..siang keje..malam i dok ngadap tv n buat kerja-kerja rumah aje.So semalam layan lah sorang2 lam bilik..sambil guling2 atas katil.huhu almaklumlah, kt umh xder sape2..umi n adek i bz menjahit jek..i bukan tau menjahit2 ni..heheh..time cuti sekolah lah mymom tolong2 adek i menjahit..ehheh..i?..buat taik mate jek keje..tak pon ngadap lappy.

Mata i bengkak tau hari ni..bukan kes i tgk movie pisau cukur tau..xder kena mengena pon..haha citer tukan heppy2 jek..gewdiks..Oh my Gucci...Jimmy Chooo hahahah gewdiks... ;p
I Nanges semalam..sedey sangat..sampai teresak2 ni i nanges.

Kenapa kita nanges?..sebab sedey la kan..kenapa kita sedey..sebab hati kite ni terusik la atau terkecik hati atau terasa..kenapa terasa? sebb orang cakap pe yg kiter xleh nk terima...huhu T_T so sad ok..i nanges tak hengat r semalam..

Mandi i nanges..solat i mata i keluar lajuuuuuuuuuu sangat..ngaji i nanges...basah Quran i...makan...tgk tv even nk tido pon air mata i still xleh nk stop..huhu T________T
Petanda yang sangat2lah terasa hati...huhu..kes ape?..xyah lah cite kot...huhu..biarlah i jek yg tau. erm..yang penting bukn kes boyfie ok..xder maknenyer..huhu

I da lm xnanges...nanges sikit2 tu adalah...tapi semalam i nanges sampai tersedu2, teresak2. huhu..xboleh ditahan2 dah..mybe gak sebab i da lame xnanges dan banyak benda yang i simpan lam hati...tunggu masa nk meletop jek kan..so, bila i nanges..sume yg i pendam selama ni...terkeluar habis habisan...sentap habis lah hati i ni..huhu..basah bantal i semalam..sebab menangis adessss...

Hari ni g keje...mata i da bengkak gilew..nk pakai eyeliner skitnyer senang.hahah... ;p nasib baik lah mood i ok jek..xder bad bad mood pon.Cuma hati ni still terasa dan terngiang2 lagi kata2 semalam..xpelah kan..i redha jek lah..xboleh nk melawan..berdosa..xpe2..hope balik umh ni..i akan ok..takut gak..kang kalo i bersuara,..kua lg air mate ni..aduuh..apasal lah terasa sangat ni..?..selama ni i diam jek...tp entah lah..huhu.. xpe lah benda da jadik..lagi pun i tau xdisengajakan tu.

Orang kalau da marah, macam2 akan terkeluar dr mulut kan.Cuma i hope lah sangat jgn perkara ni berulang lagi..huhu dan i jugak tak akan sebut hal tu lagi da serik mybe..walopon i buat untuk kebaikan..bukan nak memandai2..huhu

Sape yang penah nanges kan..seingat i lah..kali terakhir i nanges teruk2 xhengat ms mymom potong rambut i..huhu..i sayang ngan rambut i yang panjang tu..tup2 mymom potong pendek sangat, nak ikat ekor arnab pon xlepas tau huhu i suh mymom potong sikit jek..da terlajak jauh..nak jek i amek rambut tu sambng balik..huhu.. 2 hari i nanges...xmkn.. tau..hehehe...teruk kn i..emosional yg kadang berlaku..huhu..

Tapi bila da menangis ni..rase lega yang teramatlah sangat..terasa beban yang berat kt kepala ni da hilang..huhu..elok gak kan..Bak kata orang.,setiap yang berlaku ada hikmahnyer kan..hurm..ni lah hikmahnyer..i nanges dan masalah da hilang..huhu pe yg i pendam selama ni..dah pun terluah dengan air mata i yg laju2 semalam.huhu T_T..Agaknyer kalo tadah baldi..leh wat siram pokok..heheh

**psssttt korang jgn lak nanges baca entry aku ni tau..ahhaha pe kes...am heppy now!! huh! caiyyok eiyda...

Update: TQ pada adek Annazdirah dan jugak pakwenyer..opsst..kawannyer hahah si Pakeri_Otomen kerana sudi tolong sisnyer yg tomey ini buat kotak komen cam kt bwh tu..ehheh...komen yer jgn tak komen..keh3..
*klik pada tajuk entry untuk merogoi eh mengomen..k..hek3


Nota comel: selau org ckp
menangis tak berlagu,
tapi semalam i nanges
berlagu2..huhu T_T



Thursday, February 25, 2010

eiyDa:: i SAYANG u...Tapi i tak CINTA u::


Bismillah

Nak update lagi..heheh sebab esok i cuti..a.k.a xkeje so i xboleh nk ber 'internet' untuk satu hari..tersangatlah boring ok.huhuhu T_T.

Hari ni rasa nak wat entry pasal "Perbezaan Antara Cinta dan Sayang" jiwang ker?..x la kan.....heheh... ape itu cinta dan ape itu sayang?..Cinta sangat objektif betul ker? dan sayang plak tersangatlah subjektif? oo eyh...betul ker?..entah, i pon kurang pasti sangat.

Tapi yang pasti...i tak kedekut nak menyatakan 'sayang' pada orang yang i sayang. Contoh dekat myparents,my sibling,my nephiew,my frendz. Sebab bagi i itu adalah cara untuk i tunjukkan yang sayangkan dorang dan menghargai dorang....heheh...romantik tak i..lalalala..ade yang beranggapan bila kita panggil seseorang itu sayang..(pada lelaki) nmpk cam mengade2..gewdiks..gelenya..gatal..huhu..T_T..
Perkataan sayang tu menunjukkan kemesraan kiter pada seseorang...
I mmg suke guna perkataan sayang ni...tk kire kt sesape..tapi...kn la bertempat jugak..tak kan ngan suami orng pon nk cakap sayang..nk kene ketuk kepala try lah..heheh..

Cinta plak, ia satu perkara yang sangat personal la bagi i. Tak boleh diluahkan sesuka hati dan pada sesapa sahaja yang kita nak.No no..tak boleh ok...Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat..Cinta yang sejati datang dari hati yang tulus dan ikhlas.Orang salu cakap yer sayang......ade ke yg cakap ye cinta.... heheh ;p

Uissh...macam komplikated sesangat kan...i pon xfaham ape itu cinta yang sebenarnya..selama ni apa yang i tau..i cuma sayang kan seseorang..mybe belum ada rase cinta lam hati ni kot..dan belum ada lagi yang meluahkan rasa cinta pada i..'huhu..belum ada sekeping hati yang boleh bercantum dengan hati i yang kecik ni kot.. walaweesss ^_^

Kalau lah ada seseorang cakap "i Luve U eiyda..." sah2 i akan jd blurr hahhaha ;p

Kekompiusan selalu akan berlaku bila:

"Saya sayang dia...tapi saya tak cinta die...."

"benci tandanya sayang"...so??..kalo sayang..tandanya bencilah yer?... T_T

"Kenapa die cakap die sayang saya..kalo dia nak putus dengan saya?"

"awak sayang saya tak?..mesti lah sayang....awak kn kawan saya" =.='

Komplikated giler ok...adessss

Tak dinafikan, ada juga yang salah faham antara sayang dan cinta.Tak bermakna bila kita baik , rapat,carring seseorang tu,bermakna kita CINTA kan die.
Perasaan sayang kita boleh bagi pada sesiapa sahaja....tapi perasaan Cinta hanya untuk seorang sahaja.


~Jangan sesekali perasaan Cinta kita pada sesama manusia itu melebihi rasa Cinta kita pada Yang Maha Esa~

"Janganlah hendaknya kecintaan anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi lupa dan kebencian anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi hancur"
- Saidina Umar Ibnul Khattab -
Nota Comel: SAYANG itu adalah lumrah
CINTA itu adalah anugerah.
^_^


Wednesday, February 24, 2010

eiyDa:: Hang ni awatnya? ;p::

Bismillah

Hari ni nak taip entry pendek jek ringkas dan padat kot..kot la kan..heheh.
ekceli ni da tiga kali i taip entry..tapi semua i padam balik..sebab?..entah cam entah hape2..jek..mula2 ingat nak tulis pasal cinta ngan suami orang, tapi memikirkan tentang hak privasi kawan i tuh..i rase xpayah tulis lah..xbaik lak i nak aibkan orangkan..huhu t.t

Occay ni ayat i:

"I suke orang utara" ....

hehheeh tak kisah lah utara belah tang mana pun..kedah ka,Perlis ka mahupun Pulau Pinang..mami oooii...ahhha.. ;)

Awat??:

1) i suke dengaq loghat depa yang peh..syokkk...sangat bila i dengaq2..dok hingaq2..heheh...

2) kalo kat Kedah banyak sawah padi menghijau..i sangat sukekan suasana di sawah padi..i tau lah panas..tapi panoramanyer yang sangatlah cantik..i like2.. ;p

3) orangnya yang xputih...dan tak hitam sangat..sedang2 la kot...heehe yeke?entah..i agak jek.lalala..kalao orang penang..pehh..hidung mancung..anak mami katekan..eheh

4) Dulu i penah berchenta ngan sorang mamat dari Perlis hang tau dak?..hehhe citer beberapa tahun yang lalu..dah lupa pon.. =.='

5) Lagi satu sebab i dok terengganu..so bila nk pi utara tu skenyet punya jaauuhhh....dan i sukakan perjalanan yang jaauuhh...heheh..

p/s: Sebenarnyer...i tetiber TERjatuh hati ngan orang Utara ni...masa i dengaq sore sowang mamat ni yang pekat berloghat Utara...waaaaaaa i da merengs kot ni


Nota Comel: akak2 i da kawen..
sorang ngan org kelantan
sorang ngan orng perlis..
i? xtau lah..huhu ;p



Monday, February 22, 2010

eiyDa:: Smoker buat i rase nak mati....T_T ::



Bismillah....

Kong! kong! kong! i batuk xbenti2..huhuhu ;(..pe kes entah..ingtkan da pulih sepenuhnyer..
hari ni...batuk makin tertuk+panas2 muke ni ngan saket kepala lak tu bila batuk..
nak kata i minum ais..rasenyer da kurangkan..heheh..bukan stop trs...ala..skang kan panas...tekak nk ais jek...huhu..
n lagi satu rasenyer sebb hidu banyak asap rokok...adek i la ni...nk i mati cepat agaknyer..lam kete pun nk isap rokok jugak..peh..sesak2 nafas i ni T_T...xsuke lah perokok...maknenyer i xsukelah kat adek i tuh..ho3..kejamnyer i kan...xsuke time die merokok lah kan..

Dan pada mana2 lelaki pun yang merokok..i mmg tak suke..g dok jejauh..jgn dekat2...busuk tauk!!...badan busuk...mulut busuk..baju busuk ..paru2 pon busuk gak..ho3..pastu pendek umur..opsst...heheh emo lak.

Dorang cakap..merokok dapat menghilangkan stress..tension..boring dan masalah..yeke?..nk try boleh huhu...nak kene penyepak free try la eiyda oiit....@_@
Bila golongan perempuan yang merokok...ramai yang cakap nmpk xsopan..sundal...buruk giler, padahal..same jek kan..isap ikut mulut gak kan kua asap kot hidung...kan..hehhe..pastu saket...pendek umo pon same gak kan..hek3...

Sepanjang dah 20++ tahun i hidup...rase2nyer i br jumpa 2 guys yang tak merokok langsung.. 1st mybro best fren n lagi sorang my kazen. Memang dorang tak merokok langsung...tapi bersebab lah..sebab bile dorang merokok..dorang akan pening2,,hahah..kan bagus kalo sesape yang merokok akan rase cam tu..kuranglah sikit gejala merokok lam dunia ni..xpon...ader yang akan demm teruk bile merokok..xder ke bahan lam rokok yg leh wat cam tu ek..heheh ;p..

Boleh dikatakan setiap hari..i akan bau asap rokok...huhu..dari adek i dan jugak dari kawan2 adek i..dan dr kasteme2 i...dorang ni mmg tak reti bahasa bila cakp "NO SMOKING"..tetap gak merokok depan2 i..aduhh..tak tahan...i ni da la kecik..paru2 pun mesti kecik..mampu ke tahan asap rokok setiap hari?peh..T_T..

Antara ciri-ciri lelaki iadaman i..yang paling2 wajib selain didikan agama ialah TAK MEROKOK!!.. tapi cam ssh jek nak cari sekarang...huhu..semua yang i jumpe is smoking guys...sangat tak suke ok..pe la faedahnyer merokok ni kan..buang duit jek...bak kata akak i...merokok= meracun diri..huhu..yerlah kan..da kandungan rokok tu sume racun..xder pon penawarnyer/kebaikannyer.


Pada korang yang belum lagi merokok dan ada cita-cita nk merokok tu, JANGANLAH MEROKOK jangan seksa diri korang yer..plzzz....

Yang sedang CUBE NAK BERHENTI MEROKOK tu...caiyyok2 buat korang..jangan cepat g.up..tahan k..kalo rase gian tu korang isap lah bende len...huhu..gula2 ke kan..heheh ;p

Pada PEROKOK TEGAR tu...bawak2 lah berenti...xberenti pun..slow2 lah yer....plzz la wei..korang xsayang ke kt badan korang,.,kat family korang..kat awek korang..kat akak,abang,adek2 korang..kat kawan2 korang??hah??.ho3..kat i.?? =.='

Jangan marah a.k.a emo lak yer bila baca entry i ni..sekadar peringatan untuk kebaikan ni...kan...sebab i rase semua tau kan yang merokok ni memudaratkan diri sendiri...xperlu nak tunjuk macho dengan merokok..i hate it..
So...terpulanglah pada korangs ama ada nk terima semua ni as a nasihat atau mybe korang rase i ni menyebok jek kan..yg saket korang bukan i kan..lantak lah ho3...
*taip entry dalam keadaan batuk2 dan kepala weng2...rase nak demam balik ni..huhu T_T. Doa2lah i cepat sembuh yer..nk keje pun susah cam ni*

'PLEASE STOP SMOKING OK!! '

Nota comel: pada yang tak merokok tu
i sayangkan korang tau.
heheh.. ;p




Saturday, February 20, 2010

eiyDa:: aku sebenarnya Dua Alam..apekah??. ::

Bismillah..

Dalam mood yang masih lagi demam cuma bertambah lagi dengan batuk2 manje dan selsema srooot sroott...huhu T__T ..gagahkan jugak badan ni..bukak mycc..huk3..kepala weng2 jek..tahan eiyda, tahan...

Hari ni rase cam nak update blog..walopon xtau ekceli nak update pasal hape..ho3..

Ok..adakah korang rase yang diri korang skang ni baik,kejam,pentingkan diri atau jahat?..huhuhu...i rase diri i ni erk..baik sangat kot..sampai ada yang pijak kepala.

I kalau boleh, tak mau lah jadi manusia yang kejam/jahat/sombong dan pentingkan diri. Sebab i tak pandai kot nk bersifat cam tu.I ni low profile dari sekolah lagi..mybe disebabkan 'keadaan' i, i sentiasa nak jaga hati dan perasaan orang lain, dan kekadang sampai i xsedar yang semua tu merugikan diri i..huhu..

Contoh, kalo ada la someone yang buat harta i macam harta dorang, (gune pc kt cc i sesuke ht pastu tak bayar) i tak akan sound direct cam tu jek...i akan berfiki2 dulu..cam tu..cam ni...bila rase cam betul2 yakin br i akan sound, tapi makan masa lah..sebab?i takut dorang akan terasa hati n malu..huhu T_T .bodohnyer i kan..

Contoh lagi..kalo ada orang yang berhutang dengan i...erm..lagilah sampai mati pun i tak akan mintak kalo dorang tak bayar...kire hangus a.k.a halalan cam tu jek la kot...hohoho..so..meh2 sape nk pinjm duit ngan i..hahahah =.='.

i jugak jenis yang cepat kesian..sikit kesian..sikit2 kesian..huhu..pe kes..u ni hah eiyda???..pantang ade orang mintak derma/sedekah..dengan tanpa berat hati a.k.a ragu2 akan trs seluk poket n nah bagi..heheh...dapat pahala kan??..pe salahnyer kan kan..

sampai kawan2 i...adek beradik malahan umi n abah pon pernah cakap..jgn la baik sangat. Kot yer pun nk jadi manusia yang baik hati..berpada-padalah...kang ada yang amek kesempatan..huhu..betul jugak kan...i try la jugak nk keraskan hati, tamau baik sangat,..tapi cam susah,,hari ni i berubah, esok i buat lagi..hehe...

::Personality i dalam dunia Maya dan Reality::
~~split personality~~

Dunia Maya:

* Pot pet2 a.k.a peramah xhengat
* Frendly
* selamber badak air
* periang/gelak2

* suke mengarut mengaban
* kurang sopan kot..heheh
* kengkunun cun...bhak3
* cam ganaz jek kan..ber 'ko aku'
*mengade2/gewdiks ahakzz

Dunia Reality:

* pendiam = x cakap banyak nak2 dengan org yg xkenal or baru kenal =.='
* pemalu / penyegan= org cakap i sombong T_T

* i mmg selamber tapi bukan ngan semua orang

* sopan santun gitu..bhak3.

* susah nk senyum= muke masyam jek..

* tak akan tegur seseorang tu kalo org tu xtegur i dulu..huk3

* low profile/rendah diri yang amat..huhu

* langsung tak cun/ kecik plak tu.ho3

* bersaya awak jek salu..wakaka 'ko aku' sangt tak sopan..hehe
* kurang bersosial/suke duduk sorang2 wat hal sendri
* ramah dengan family terdekat sahaja.

Korang pulak macam mana?.. ada split personality cam i gak ker?..hohoho
cukup lah setakat ni i mengarut mengaban..huhu =.='
sorry kalo ade yang rase i ni cam 'PERASAN BAIK'...huhuhu


Nota Comel: ada yang cakap kalo
i xon9....
sunyi jek dunia Internet ni.
ye ke?.huhuhu




Wednesday, February 17, 2010

eiyDa:: cuaca panas+ rase sangat TAK sehat..huk3


Bismillah..


Dah seminggu kot i tak on9...dan tak update blog ni...hari ni baru mula kerja lepas 7 hari bercuti.kerja sendirikan nak cuti berapa lame pon xape kot, tapi tu lah..tak dapat nk on9..hidup sangat boring.Tapi seb bek lah..lam satu minggu ni..banyak gak aktiviti yang i buat.Balik kg kat KT, akak n my nepiew pun ada balik. so sangat best dapat jumpe ngan dorang. Caca, Aqis dan Sara.Dorang da makin besar dan semakin bijak.Seronok dapat melayan telatah dorang tu...

Dok kat kg, selalunyer i ngan adek badek terperap lam umah aje, nak ke rumah mak cik2, kazen2..terasa amatlah malas, dengan cuaca yang panas terik, keluar rumah sekejap pun da mula berdenyut2 kepala ni. T_T.

Petang, kitorang maen badminton tak pun berpoco-poco..hahha 1st time belajar poco-poco ngan my lilsis..hura hara jugak lah mula2 nk mulakan step tu..tapi bila da terrer..peh..best upenyer poco-poco ni.Berpeluh2..bagus untuk kesihatan..pastu mula la saket pinggang..huhu.. =.=.
Kitorang berpoco-coyo kat lam umah jek. xleh nk wat kat kat luar umah.Umi cakap kang der lak yg bersuara sumbang mengumpat..anak2 dara sape ni yg bergewdiks2 menari2..hahah..kg katekan...huhu ~.~".

hari ke berapa entah, i pegi bermandi-manda kat Air tejun Sekayu...rase2nyer da hampir 10 tahun kot tak pergi sekayu..last pegi ms i form 4 kot...da banyak perubahan..makin cantik..syok, musim2 panas ni berendam lam air..sejuk jek..sampai da terketar2...hehe

Nak dijadikan citer lak, operamini lak xbleh nk guna.huhu..so sad..so bad ok..dah kn block kaw-kaw punyer...huhu..dah la i balik kg lame..xleh nk on9 plak tu...adess..ni yg nk kena beli jugak berukband ni..ho3

hari ni da mule keje...dapat lah on9!! yey!!! seronok...
tapi..tapi..cam xbape best gak..sebb rase cam nak demam.. T_T, tekak perit gilew2 dah ni...badan pon panas2 jek..mood da mula kureng2....huhu..agak2nyer sebb cuaca yang panas skang ni..n aku dok berjemur kat panas jek..pastu berendam lam air sejuk..bnyk minum ais...uhuk3...pastu kan..da panas2..masuk lam kete bukak econ..peh..syiiok..hakzz..da umh xder ekon kan..heheh...

Ni pon br blk dr bank..settlekan sikit hal..peh..panas gilew kt luar nun..ekon kete pon da xrase pape dh...ades..tape2 panas dunia kan...tahan jek..ni sume dugaan dari Allah..nak uji tahap kesabaran kite kan..jgn terlalu banyak mengeluh, tak bek tau..berdosa... T_T..

Tips2 cegah demam musim panas::

* jangan banyak minum ais
* jangan berjemur tengah2 panas, guna payung kalo nk g mane2

* jangan tengah panas2..korang trs masuk lam umah/kete on ekon kuat2..sah2 terkejot badan tu..
*dok aje kt umh, jangan pegi mane2..heheh
*call jek mekdi/pizza ke kalo lapar..lalalal..

tu jek kot....i da mengarut..huhu... ~.~"



Nota Comel: bila da TAK sehat,
nk senyum pun malas..huhu ;


Wednesday, February 10, 2010

eiyDa::WeNg WeNg Sudah::


Bismillah...


BOSAN!!..TOLONG!!!!!...huhuhu weng weng sudah.... ~.~'

kenapa hari ni i rasa bosan sangat, sampai tak tahu nak buat apa dah...keje tapi tak ada keje yang nak dibuat.Entah lah kenapa hari ni, tak ramai kasteme yang nak suruh aku buat kerja..suruh wei..i bosan ni...nak tweet pun tak ada mood, nak ym hang ajek..nak blogwalking semua blog yang i follow dah pun dibaca.

Tengah hari tadi, sempat lah buat shoutBox cak ku cak tu ha..belajar2 ngan si kertaz sambil borak2 ngan yash kt Gtalk.....petang ni..da tak ada apa yang nak dibuat.huhuhu T_T.
So sekarang dalam keadaan yang teramatlah weng weng, i update blog dengan mood yang sangat lah bosan.huhuhu

Ape ek yang akan korang buat kalau dalam keadaan yang TERamatlah bosan cam i sekarang?..
Tido, makan, layan movie, bergayut, deting, shopping,merewang , gulem gulem atas katil, berangan,cari pasal, dengar lagu2 kat mp3, layan utube, blogwalking??
peehh...semua tu bosan lah!!! hohoho =.="

Bila perasaan bosan mula melanda..pemikiran pun xboleh nak di kontrol dah...rasa nak marah semua orang..nak jerit kuat2!!..need someone untuk berborak..tapi dengan sape??...balik rumah....borak ngan abah n umi sekejap..kol 10 rumah i da sunyi..semua da tido, motif?..semua keje esok..kena bangun pagi2..huhu.. BOSAN!!!

Nak g merewang2? dengan sape? boyfie..oh oh.. i TAK ADE boyfie...huhu..KAWAN??..pergh..lagilah..dorang semua bz dengan hal memasing..ngan adek?..die belum balik..esok kot baru balik...hohoho...
nak layan movie?..ooo no..i bukan kaki movie..tengok sekejap, i pon tido..kroahh..kroahh =.='
nak bertwitter pun kena ada moodnyer dan kena ada tajuknyer atau motifnyer nak menyampuk..br best..tp skang ni..mood xder..twitter pun sunyi jek..mls nk menyampuk petang2 ni...

Untuk pengetahuan korang la kan..kehidupan aku banyak dihabiskan dengan melayan internet..dok di cc 8 jam sehari, balik rumah pon layan twitter..blog... ngan henpon plak...dats way lah korang akan selalu nampak aku kat twitter..sorry lah yer..dah memang hobi aku dok kt twitter tuh ha..hohoho..

skang ni pulak i ngah pk2 nk beli beruksband la plak..ha..sah2 la lepas ni..keje i 24 jam ngadap pc/lappy jek..lagilah bising umi tu...sebab i da xbape nk bersosial sangat ngan family?..yer ke?.xade lah..i salu jek borak2..tapi masa singkat sangat.....kalo adek i, akak2 i, n anak2 sedara i ada...baru lah i xBOSAN! best ramai2..

Macam da terkeluar dari tajuk asal aje ni kan..huhu..
Apa korang akan buat dikala bosan melanda??!!..jawab2...hohoho..

Nota Comel:mybe jugak sebb moon coming
mood jd bosan len mcm
huhu.. =.=



Sunday, February 7, 2010

eiyDa:: Auuuww,,,,SEKSI u..::

adakah anda rasa bibir ini seksi?hoho
Bismillah..

"Pheewwitt...seksinye awek tu,ehem2..seksinyer mamat tu".Korang mesti selalu dengar kan ayat-ayat macam ni.SEKSI penting ke seksi tu? apa pandangan korang tentang SEKSI? terdedah sana sini..tu seksi?tayang dada sana sini (bagi lelaki) seksi ke?..hohoho..

Seksi ni subjektif kan. Ada yang cakap kalau seorang perempuan memakai baju kurung, bertudung litup jalan sopan santun, itu baru seksi. Ada juga yang cakap perempuan yang suke pakai t-shirt sendat,tube,singlet berseluar pendek,ketat,free hair, tayang kaki, betis yang gebu itu baru seksi.Macam mana pulak ngan korang?...ni untuk lelaki lah

Bagi perempuan pulak.Lelaki yang memakai boxer, tayang bulu kaki yang leh diikat,pakai baju siglet nampak bulu ketiak itu seksi? hohoho atau yang berpakaian kemas,berbaju kemeja berseluar slack itu seksi atau pun yang simple bertshir dan berseluar jeans itu seksi?..peh banyak tu kan.

Mana satu korang rase yang boleh dikategorikan sebagai SEKSI?..

Bagi i..seorang wanita/perempuan yang seksi ialah seseorang yang pandai menjaga penampilan diri..tak menjolok biji mata sangat, simple itu pon dah seksi. Jangan over.. >.<

Selain itu, ada jugak berpendapat pandangan mata,percakapan,bentuk badan,suara,senyuman yang menawan
itu barula boleh dipanggil seksi.erm..banyak tu kan..So seksi ni tak semestinya dari segi berpakaian sahaja.

i ada petik kata-kata dari satu forum tentang apa itu seksi::

"seksi bila nampak dia lepas solat, dengan airmuka dia bersih, dengan senyuman dia yang menawan and his naughty wink"...

"i suka body cam atlit.. ade jambang....perghhh........geram gler.... peh tu gentleman....... wakakakakaaaa.... yg penting jgn boroi "

I like this lorr...hohoho... ^_^
Nota Comel: Bagi i, lelaki yang carring,
sopan,gentleman,pelindung
kaum perempuan, pandai menjaga hati
seorang perempuan
itulah SEKSI.



Thursday, February 4, 2010

eiy_Da ::K.A.W.A.N::

Bismillah..

Ada tak sesiapa kat sini yang tak ada kawan? ada?..sila angkat kaki..ho3..
dari kecik kita da digalakkan untuk berkawan kan...time kecik2 bila berkawan mesti banyak gaduh, berebut toys,siap pukul-pukul lagi..heheh..best berkawan zaman kanak-kanak.Sebab time tu kalau bergaduh sekejpa jek, lam 10 minit da boleh baik balik.

Bila da dewasa ni...bila berkawan...banyak perkara yang kita kena ambil tahu.Soal perasaan kawan, jaga hati kawan, jangan buat kawan terasa, kena banyak tolak ansur macam2 lah.Sebab kalo tersilap sikit n berlakunya salah faham memang agak susah nk berbaik balik.Kalau baik pun mybe tak sebaik seperti sebelumnya kan. hohoho..memang akan rasae malu or serba salah..n takut kejadian lama akan berulang.tak semua kot akan rasa macam tu.

So bagi pendapat i, bila kita berkawan...kalau boleh jangan terlalu baik, rapat dan terlalu percaya.Ada sesetengah perkara yang kita harus jaga dan rahsiakan.Itu bagi i lah kan.Sebab i bukn jenis yang percaya 100% pada orang lain..ho3..

Bagi i, i sayang kawan-kawan i.Walaupun secara realitynya i tak ramai kawan.Sekarang, bila da makin dewasa, dah tak ada istilah kawan rapat/ baik.Setakat kawan biasa tu ramaila kan.
i jenis yang tak memilih kawan..berkawan dengan sesiapa sahaja, tapi kena lah jugak pandai memilih kawan kan.bagi i..kalo orang xsuke nak berkawan ngan i..tu hak dia...i akan berkawan dengan orang yang betul2 ikhlas dalam persahabatan.

Pada semua kawa-kawan i....kalau i ada buat salah atau terlaser tu hope dapat lah dimaafkan...kalau ada yang tak berpuas hati dengan cara i, atau ada yang berkecil hati tu...cakap yer..takpe..maybe i boleh ubah cara i..jangan simpan..diam jek..kekadang wat i rasa xsedap hati..ho3.

KAWAN:

K = Kehadiannya Menceriakan

A = Antaranya Tiada Kecurigaan

W = Walaupun Berjauhan

A = Akan Kekal Diingatan

N = Namanya Tak Mungkin Dilupakan

Bak kata pepatah : Berkawan biar seribu...Bercinta Biar Satu...Berskandal biar berdozen =D

Nota Comel: kawan mkn kawan
kawan tikam belakang
macam2 skang ni



Monday, February 1, 2010

eiyDa :: Still HOT ni::

Ok lah tamau cakap banyak...ekceli taip banyak..sebab hari ni cam banyak benda lam kepala otak ni nak kena settlekan .Almaklumlah Awal2 bulan ni...settle2 kan hal2 kedai i ini..hurm..ok..forget it.
Hari da 1 FEB 2010..sekejap jek, sebulan dah pun berlalu .Bulan JAN yang begitu banyak dugaan dan cabarannya .Ramai yg anggap Bulan Jan bulan yang 'teruk'..huhu..xbek tau salahkan bulan..die bukan tau ape2 kan..haha..

Semalam rasa nak tukar template baru sebb yang lame ni pic strawbery bagai cam budak kecik punyer blok kan..kan..bek ngaku..hahah so oleh sebab i da matang dan dewasa..rasa cam nak wat tema yang lebih kedewasaan..ceewah gitu..ahakz..

so semlaam godek punyer godek..siap berYm sakan ngan Yash..xjumpe yg betul simple dan yang berkenan..sume der gambar2 katon..uish..peliss ok..haha..
yash cakap ok jek kalo i nk tukar tema baru..tapi pilih la ala2 PINK..sebb die da mula suka kan kaler PINK..cewawawa...dekyash da mula sweet skang..heheh..

Godek punyer godek..jumpe la yg ni...lantak arr simple gile2 jnji i da berkenan..
tapi akan i edit lagi headernyer yg tersangat kosong itu..hurm..
kali ni pon i buat sendri..cam hr tu jugak...tape2 atlest i leh belajar..sampai bila nk harapkan org..masih teringt kata-klata orang tu " try n error! " peh..atlest i buat tau..huhu..:(

i sayang ekceli nk tukar..tapi entah oleh sebb da tukar domain nama br so rase nak tukar tema jugak..hehe
neway skang blog i da gn .co.cc tau...domain free jek...thanks to Melz hehe..
dari http://stoberycoklat.blogspot skang da jd http://www.eiyda.co.cc

Semalam

Sekarang

i tau..tak lawa pon kan..tapi i suke.so suke hati i lah kan..hahaha ayat sangat poyo ok..
neway..hope pasni akan dapat belajar cam ner nk wat header cantik2 skit..tambah pape yg patut lagi..hurmm tp bila tu xsure la..skang i ngah bz.Bz ngan Tweet jek.lalalalalal...xlah..siyes i bz skang..macam lam kepala yg lom settle..tape2...terima jek sume ni as a cabaran lam hidup tapi jangan sampai menzalimi diri..bak kata dekyash kuh lagi.hekhek..
ok lah..cau cincau..

UPDATE!

Lepas 3 hari i gune layout baru ni...banyak komen yang i dapat dr blogger2 dan rakan2 di twitter...ade yang suke dan ramai yang xsuke.huhu..motif?..dorang cakap layout tu memeningkan kepala dorang..@_@ sebb bergerak2 kebawah kan...ade yg nk mkn panadol..ada yang amek MC tuh..waahahah pe2 jek lah korangkan..tape..demi korang2 yang i sanjungi dan sayangi..i tukar lah layout laen..yang paling simple..hope tak memeningkan kepala korang yer..i pon ekceli pening gak ngan layout gerak2 tu..tapi..i suke ngan kaler die..huhu..tak pe lah demi korang i berkorban,..cewawawa... +.+

Pada adi dan anarm, betul gak cakap korang..i xleh pentingkn dr kan..kang sume blogger tamau masuk n baca entry i sebb kepeningan yang melanda..hek3.. i ikut saranan kowang lah..
Pada apiih lak..walopon u suke..i kena gak tuka..Lynn pon suke kan..tp ramai yang xsuke la..huhu..yash..ko tk suke, tp wat2 suke kan..hehe..lysha..aku dah tuka baju len..hoho..suke tak?tak?lantak ko lah..ha3 sape lg ek yg komen.. paan, ein, neyra, munsyi,annadzirah, dan pada semua lah yg sudi bagi pandangan dan komengan..hope korang suke la heh..hohoho...

Terbaru
Nota comel : bukan mudah nak
puaskan hatisemua orang
but, .its ok.
i heppy kalo
orang laen heppy.
heheeh

Nuffnang