Thursday, January 28, 2010

eiyDa :: Bila dah bersedia..baru .kawen::

Lately ramai pulak yang bercakap-cakap soal kawen+anak.Nak kawen bila?nak anak bila?nak anak berapa?anak kembar ker?...mueheheheh...syok topik tu kan.

Neway, bila umur da makin meningkat...kerjaya pun da semakin stabil, memang da patut pun fikirkan soal ni.Kawan-kawan aku pun da ramai yang kawen...yang ade anak.Ada tu anak da masuk darjah 4-5..huhu..Lepas SPM jek terus kawen tu.peh sangat tak seronok, kawen muda sangat.Xsempat nk belajar, keje, enjoi kan.
Aku pun lom kawen jugak lagi, walaupun umur macam aku ni dah memang selayaknyer atau lebih tepat sememangnya layak untuk berumah tangga.Tapi soalnya sekarang bukan faktor umur sahaja yang mempengaruhi semua ni, soal persediaan fizikal dan mental jugak penting.Dan siyesli cakap..am not ready yet...huhuhu..takut bila sekarang banyak kes penceraian,kes pukul,kes dera fizikal dan metal,kes gantung tak bertali,kes larikan anak sendiri,kes bukan menantu pilihan,kes suami curang.banyak berlaku...pperrgghh...MENAKUTKAN! .Fobiakah aku?..erm...

Akak2 aku semua da kawen masa berumur 26 tahun.dan skang masing-masing da ade happy family, ada anak2..ada suami ada kerjaya,adfa rumah, ada tanggungjawab.kekadang terbit jugak rasa jeles.Tapi aku percaya pada qada' dan qadar dari Allah kan..kalau ada jodoh, InsyaAllah aku tak kan menolaknya.hehe..
My parents pon da tetapkan syarat b4 nak kawen..(untuk diri sendiri dan jugak bakal suami/isteri) pastikan:
1) Ada pekerjaan tetap
2) Ada pendapatan tetap,
3) Bersedia dari segi mental dan fizikal,
4) Kewangan yang kukuh
5)Mempunyai ilmu agama yang secukupnya.Itu paling penting.
Pada korang yang da plan nak kawen tu cepat2 la kawen yer..hehe pastikan diri korang sudah betul2 bersedia...kawen hanya sekali seumur hidup hohoho bukan 2, 3 , 4 kali tau..yang lelaki tu kalau rasa nk pasang 2, 3, 4 kn lah berlebih bersedia..kuikui kui... =D
Aku tak boleh nak cakap banyak soal ni sebab aku pun belum kawen lagi.heheh kang salah cakap der yg marah..kuikukui...

Pada yang akan kawen tahun ni..aku ucapakan tahniah.!! semoga berkekalan hingga ke syurga Amin..
Nota comel: teringin nak anak kembar
sebab family aku ada
genetik kembar..dan aku
pun ada adek kembar.hehe

Sunday, January 24, 2010

eiyDa :: Banyaknyer Kaki::

Bismillah...

Korang ada berapa kaki?...satu? dua?tiga?sepuluh?paplohpat?hehheh....neway berapa jumlah kaki korang..janji korang ada kaki nak bergerakkan?...nak kesana sini...bagi yang xder kaki tu mybe patah,kn potong,excident,,,xpe...korang still leh gn tongkat..atau wheelchair kan..huhu..
Sebut pasal 'kaki'...banyak "Peribahasa" yang merujuk kepada 'kaki' ni kan...jom usha...korang ni tergolong dalam kategori 'kaki' ape??..

kaki bangku:: merujuk kepada yang tak pandai maen bola...aku pon xreti gak maen bola..tapi aku pompuan, xleh di kategorikan sebagai kaki bangku kan..?..korang yg lelaki ade ke yg xtau maen bola ni..tau tgk bola jek..waahah..tgk kaki klrang tu der iras2 bangku tak>kalo yer sah2 la tu kaki bangku..heheh

kaki bodek:: 'Boss nampak ensem arr hr ni..nmpk mude'... <---- salah satu dr ayat sekaki bodek..bukan puji ikhlas tu..puji der makne tu..nak naik gaji or nk bonus akhir bulan.korang kaki bodek ker?..xsalah kalo nk bodek2 ni tp biar bertempat arr...jgn da terang2 die hitam legam korang puji putih melepak lak..kang der yg fire otomen..haha

kaki skodeng:: peerrgghh....yg ni paling tak xleh blah..selalu dikaitkan dengan kaum adam..huhu sowy guys..ske bebenor lah skodeng..pantang nampk lobang..liar jek biji mate tuh..cocok kang jd kasim xselamat..heheh

kaki pukul:: menakutkan..salah sikit sepak.salah sikit terajang, penumbuk, pelempang, penerajang.. perrgghh...golongan yang paling aku takut..huhu lelaki gak ni kan..ade ke pompuan kaki pukul?..ermm..

kaki gaduh:: suke bergaduh dan cari gaduh.xboleh silap sikit gaduh, jeling pon boleh jadi gaduh.Ni lah jadinya kalo jenis panas baran tak bertempat..boleh jadi kes bunuh..huhu korang jangan cam tu tau..sabar2...

kaki maki:: paling xleh blah...ade gak jenis yang sesuka hati jek nak maki orang sesedap rase jek kan..xfikirkan perasaan orang len..bodoh,bangang,sial,macam2 arr kata-kata kesat a.k.a maki...fuuuh..makan dalam tu..kalau yer pun jux gurau..xleh ke guna perkataan yg elok skit kan..huhu..nampak sngt biadap. +_+

kaki shopping:: yiiippi..ni paling best ni..kaki shopping ni biasanya kaum perempuan la kan..pantang ade sale..shopping xhengat dunia dah...bf lak muncung penat melayan..huk3..nk wat cam ner..shopping dan wanita xdapat dipisahkan..cecewwa..best kalo shopping time sale n time..masyyuuukk..korang suke shopping? i luve shopping der bery mac..hak3

kaki mabuk:: kepada yang suke minum benda haram ni..stop2 la yer..xder faedahnyer pon..bila da mabuk..sewel..xsedar diri..macam2 hal buruk boleh berlaku..kes rogol,bunuh,kemalagan..mati katak..uish...moga dijauhkan.. kaki mabuk ni merupakan menyebab kepada kaki2 yang len jugak tau...

kaki kencing:: bukan kencing merata-rata atau suke kencing selang seminit yer..hehe..kaki kencing ni kaki pembohong lah....org yg kaki kencing ni..pe yg die cakap..1% pon lom tentu betul so kn la hati2 ngan orang cam ni...kang kn kencing xpasal2.. (kn pakai pampers la org cam ni agak)kuikui..

kaki bola:: bila sebut kaki bola aku teringat kat sowang mak cik and atok ni mmg giler bola lah..si mak cik tu xpadan ngan pompuan..pro gilew arr bab bola ni..waahha jgn mara ek..yash kachak..yang atok tu plak..aku tgk kaki bola gak..cikgu tuh...bola2 gak..mengajar ngan lupa ye awak..hek3

kaki lepak:: skang ni banyk restoran, cafe mapley2 24 jam yang tumbuh kt negara kita ni...siap ade wifi lagi..so makin ramailah kaki lepak ni kan..lepak secara baek xpe...yg kaki lepak entah hape2 tu,,buang ms..mengorat awek..ho ha2..cam orang gilew...buang masa jek kan..bek korang dok umh tgk tv, xpon tido..der gak faedahnyer..huhu macam aku ni ha...

kaki wayang:: sebut pasal wayang, akulah orang paling kuno agak2nyer..sebb jarang seklai aku dapat tenngok wayang jux layan DVD jek la tu pon pirate punyer..wahaha..motif? sebb kt tempat aku xder panggung wayang...skang da der lah sebb br jek bukk..b42 ni kalo aku terasa nk tengok wayang terpaksa ke kuantan..tp jarang sesangt lah...ramai ni kengkawan blog aku yg kaki wayang...movie lom kuar korang da excited giler nk tgk..pastu siap wat entry lagi..bagus2..banyk info akan dapat..heheh

kaki membebel:: huk3...yang ni sinonim ngan kaum wanita cam aku...heheh..kekadang ader yang xfaham antara membebel ngan nasihat..bila kite potpet2 skit da kn cop kaki membebel..aku?..aku membebel ngan adek2 aku jek..tu pon kalo dorang degil..ngan korang naseb arr kalo yg terkena tu..hehe bukan bebel k..nasihat...mak2 kita pon salu jek kn cop kaki membebel..nk wat cam ne kalo itu hobi die..lepas tension tu kot..korang diam jek..jgn melawan..nnti bial die da lega automatik akan diam dengan sendrinye..heheh

KAKI BLOGGING :: yang ni paling best antara banyak2 kaki..heheh...pernah sorang kawan di internet ni cakap..aku xnak bf yang kaki blogging..sebb nnti dia asek fikir nak wat entry baru jek...n lelaki yang ade blog ni biasanya adalah dalam golongan GEEK...?? errk...kalo perempuan lak yang ade blog cam ner...aku rasa..same jek kot..cume kalo perempuan ni dorang x addict sngt..still dapat bahagikan masa antara blogging ngan tanggungjwab..huhu..pada kaum andam eh..kaum adam, jangan marah yer..ni cuma andaian semata-mata..hekhek..ilek2..saya tak bersalah..hahah..aku bkn kaki blogging la..aku KAKI TWITTER jek..wakakak..ade ke?..kaki baru ni..hekhek..

** (TERINGAN KT KAWAN TWIITER AKU NEYRA..SEMALAM DA GLAMMER MASUK 8TV SEBB ADDICT NGAN TWITTER...LEBIH 20K TU TWEETNYER..FUHHH..JELES NI..HEHEH..)**
psst sorry neyra i mention nm u kt sini tanpa kebenaran u..hek3..so pada korang..pe lagi follow la awek cun ni..hekhek =D

so..korang pilihla korang ni 'kaki' ape.....heheh..tepuk dada tanyer kaki..eh..tanyer hati korang...pe lagi ek kaki yang ade...korang fikirla pulak yer..heheh

nota comey : aku ni kaki dok rumah,
kaki nasihat orang,kaki twitter.hek3

Tuesday, January 19, 2010

eiy_Da :: MAri BercinTA::


Bismillah..

Lately ramai pulak yang suke bercakap pasal 'CINTA'. Dalam Twitter, dalam Facebook,YM pon.Da terkena Virus Cinta kot dorang ni.Ada Apa Dengan Cinta ni ek..erm..aku pon x tau sangat apa cinta tu. Almaklumlah..da lama xbercinta.Last aku bercinta kalau tak silap masa umur aku 21 tahun kot...selepas aku saket, aku da mule hilang mood nak bercinta.Bz dengan pelbagai treatment.sampai da xder mase nk bercintan cintun ni.dan bila keadaan aku da tak seperti dulu lagi...ermmm...
Jom kite tgk apa itu CINTA:


::CINTA::


* Jika kita mencintai seseorang,kita kan sentiasa mendoakan sidia walaupun dia tidak berada disisi kita

* Tuhan memberi kita dia kaki untuk berjalan,dua telinga untuk mendengar,dua tangan untuk memegang.Kenapa Tuhan memberi kita sekeping hati?kerana Tuhan telah memberikan sekeping hati lagi pada seseorang untuk kita mencarinya.

*jangan ucapakan selamat tinggal jika hati kita masih ada cinta untuknya

*jangan mengatakan yang kita tidak lagi mencintainya, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

*Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehinnga dia meninggal dunia akhirnya kita terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya.Sebaliknya cubalah ungkapkannya sekarang selagi ada hayatnya. (ermm..)

* Mungkin Tuhan temukan kita dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat.Dan bertema kasihlah diatas kurniaan tersebut.

*Sungguh menyakitkan apabaila kita mencintai orang yang tidak mencintai kita,tapi lebih menyakitkan bila mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cinta itu kepadanya( aggghh...so hurt =( )

*Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya

*Hati-hati dengan cinta, kerana cinta juga dapat membuat orang siha menjadi sakit,orang gemuk menjadi kurus,orang normal manjadi gila,orang kaya menjadi miskin,jika cinta itu disambuit oleh pencinta PLASTIK

* Cinta kepada harta ertinya bakhil,cinta kepada perempuan ertinya alam,cinta kepada diri sendiri ertinya bijaksana,cinta kepada mati ertinya hidup dan cinta kepada Tuhan ertinya Taqwa.

*Cinta sebenarnya adalah membiarkan dia menjadi dirinya sendiri dan tidak mengubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan

*Kita tak kan pernah tahu bila kita akan jatuh cinta.Namun bila sampai saatnya,raihlah dengan kedua belah tangan dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.

*Cinta bukan kata yang murah dituturkan dari mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah jika manusia dapat menilai kesuciannya.

*Lepaskanlah si dia, jika itu kemahuannya.Tiada guna mengharap pada yang tidak sudi.Cinta lain pasti akan menjelma. (kes ex akan membuat kita sengsara...)

Antara Definisi CINTA yang aku jumpa...dan aku editkan sedikit..Hope dapatlah membantu korang yang sedang bercinta,sedang mencari cinta atau yang akan bercinta...
Cinta pada manusia hanya sementara, Cinta Kepada Yang MAha Esa akan kekal selamanya...
Renung2kan..dan selamat BERCINTA!!!!

Mood: Jiwang xhengat....^_^

Thursday, January 14, 2010

~eiyda :: cerita ceritutttt::

Bismillah...

Occay da agak lama tak update blog neh..da xtau mn nk citer dulu...banyak sangat hal yang berlaku...last week n dis week...tape2...aku akan try la citer satu2..
last week...my dad saket n ditahan di wad KSH Kuantan Spealist Hospital.Aku sedey sangat..sebb abah jarang sakit sebenarnyer..n doc sah kan abah terkena keracunan makanan laut..mybe der something yang abah mkn der bahan toksid...5 hari abah ditahan...n semalam abh da boleh discharge..Alhamdulillah...Amin..
Aku jugak skang da mula rajin masak..sejak kenal ngan dak ein & nieyra neh, kerajinan aku membuak-buak gitu..ehek..da leh kawen ni..kahakahk..gatai ok..erm..aku try buat last week aku buat puding roti dan hr Jumaat lepas aku buat Lasagna dan Spegeti Carbonara..nyum2..sangat lah best..Semangat gile aku n adek masak2 kat dapur..sampai hancur lunyai dapur hahaha...

tapi agak kecewa bila lasagna xbape nk jd...keras jek atas tu..nieyra xakap mybe saucenyer kurang cair,,huhu..tapi tape2,,kebetulan my sis der balik, n my bro inlaw cakap sedap..siap suh my sis buat nnti..yeay..Thanks neiyra,..ahaks..adek2 aku pon cakap sedap..mylilbro yg tembam tu mkn bukn men bnyak...hahah..
pastu aku dapat lak parcel dr sowang minah Pekan Pahang..haha..beg gempak stars ke ape entah..aku xtau..hahak..neway tq teah bucuk..beg tu cantik n adek aku da amek bwk balik uitm die...ciiss...
Ok..hari ni plak..aku tersangatlah tension tahap da xtau nk cakap..tapi akhirnyer..separuh dr prob aku da selesai...line tenet da ok..rupenyer2..masalah ngan pc aku..banyak virus, so..line tu cam tersekat..g2 lah bak kata my teknisyen..aku ia ia jek..wakakka...

skang da mula gune WIN7...yeay..best upenyer win7 neh..(cis aku lambat) lebey kurang cam vista lah...10 pc teknisyen aku install xsampai pon 3 jam..wooohaa..laju tu kan kan..hahha hopefullly akan sentiasalah best, jgn sekerat jalan jek...meroyan lagi aku..Alhamdulillah..syukrann..
satu lagi prob, printer..da repair2 pon xjd ape..so kn la angkat baru maa..tgk la cam ner nnti..modal xder..kn mintak belas kasihan ngan abah lah..tunggu abh ok sket kot..huhu..


Ok lah itu jek ceritanyer...hope korang enjoy la melayan citer yg entah ape2 ni..
wassalam...

Wednesday, January 13, 2010

Join Contest Lekat & Menang ~www.azizwan.com


Ni first tyme join Contest selama aku berbloging..
entah cam ner..tadik masuk blog si neyra ternampak contest ni..so rase cam nk join sangat
sebb tersangat senang dan mudah.
korang kalo nak join pon boleh klik kt sini

Korank kalo nk join, leh jek..tapi jgn lupe letakkan kan

"saya tahu contest ni dari blog eda" beserta link blog aku skali k..

contest ini akan tamat pada 13 Januari 2010 tepat jam 11.59pm.

saya tahu contest ni dari blog neyra...




**sticky Mode**

Monday, January 11, 2010

~eiyda :: OcopOT::Melatah::


Bismillah...

"Opocot mak kau....uish, terkejut la aku..ko neh..len kali bagi la salam dulu.."

ok..tu antara ayat yang akan terkeluar kalo aku terkejut..hehe..Melatah kecil namanyer tu kot..
Korang pulak ada yang suke melatah?tak kira la lelaki or perempuan.mesti ada kan..kan..ala2 malu2 plak nk mengaku..heheh.. ^_^
Kenapa kita Melatah yer?..erm..mybe disebabkan something yg boleh wat kiter terkejut dengan terkejutnya (xleh blah ayat ini) membuatkan mulut akan mengeluarkan sesuatu perkataan yg luar dari kawalan pemikiran kita yang waras.

Ada yg melatah sebut perkataan baik..n biasa cam opocot,mak kau,terkejut mak,bulan jatuh (ayt aku)lalala..macam2 la kan..
Tapi xkurang jugak yang akan sebut perkataan yg tak baik...macam...errkk...xyah sebut la kot..sendri mau ingt la kan..tapi tu akan dikira berdosa ke tak ek..tak kot..sebb tak sengaja kan..
kebiasaan yg melatah ni makcik2 nenek kan..teringat dekat arwah nenek aku dulu...die mmg kuat melatah...tapi ni melatah yg agak 'kritikal'..melatah lupa trs...n berpanjangan..sampai penat2 die..kesian..tapi anak cucu ske la menyakat...suke jek..hehehe...kenangan manis bersama rwah nenek aku...ermm


Tapi ada yang cakap, melatah ni penyakit keturunan..huh..alamak..mintak2 aku tak lah kn penyakit melatah yg teruk tu..sekadar melatak kecil2 tu xpe la kot..hehe
lelaki kalo melatah mmg nmpk kelakar sangat..xleh blah ok..hahah..tapi yg paling xleh blah bila dorang suke sebut perkataan *lucah*..huhu..sebb suke sebut *org laen punyer teett* bukn nk sebut sendri punyer...lalalalal...entah hape2 kan.. >.<

Teringat satu kes..masa aku nak naek bas ke KL..masa tunggu bas tu..der la sorang mamat ni..dr kelantan kot..sebb dengar loghat die...muke punyer la hencem..putih..hidung mancung..phheewwiitt..haha *gatal*..
Pastu tetiba ada sebuah bas tu HON kuat2..*cam bunyi HON lori balak @lyshabella pagi2 PooNN..PON* hahaha (joke ok).. =D
mamat tu pon dengan slamber lg spontan terus la melatah...kuat plak tu..xleh nk taip lah pe die sebut..malu i..hahah...aku ngan adek da tak tahan...gelak gulem2...semua yg der kt situ pon gelak skali..kahkahakahakahakaahk.. gelak...gelak..
adess..malu muke mamat tu..merah *blushing* da la putih,,,nampk ketara kemerahannyer..*makin hensem* lalala..adess..malu2..
**pendek kata...kalo nk melatah tu berpada2 la yer..try think 1st b4 melatah..*boleh kew* hahah.. =D

Nota cute : paling xsuke bila orng lelaki men *cokek2*..sah2 la aku melatah...lalalalla =D

Wednesday, January 6, 2010

~eiyda :: tag by Anna::

Semalam dapat Tag dr adek Anna ..
tapi xleh nk wat semalam sebb line slow cam sipot sedot aka sipot H1N1..hhuhu
hr ni da ok..so wat la yer..
tapi idea xbape nk ader..men hentam jek lah..men google2 jek..wahaha..
hope anna heppy k..lalalal
mls nk tag sape2 lah... =D

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.




What is your name : NorHidayah

A four Letter Word :
Noty (hehe)

A boy's Name :
Norman (eeuuuww xsuke)

A girl's Name :
Nayli (my nephew)

An occupation :
Nurse

A color : Natural colour (xtau nk letak pe ekceli huhu)

Something you'll wear : N
ecklace

A type of food :
Nasi Ayam

Something found in the bathroom :
Nivea Washing Foam

A place :
Nirgeria (betul ke eja cam ni)

A reason for being late :
Nengung (hahah)

Something you'd shout :
'Nak kene sekeh?' (untuk @apiih) lalalal

A movie title :
New Moon (boring)

Something you drink :
Nestlo

A musical group :
Nirvana (bising)

An animal :
Nyamuk

A type of car :
Nissan Skyline..waahhaha

A type of fruit :
Nangka (da lama xmkn)

The title of a song :
Never Know i Needed (Ne-yo)

~eiyda :: Terima Kasih Semua::

Bismillah...

Pejam celik pejam celik da 20 tahunlebih aku hidup.Dan selama 20 tahun lebih ini jugak lah, pelbagai dugaan dan cabaran yang aku lalui.Dari kecil lagi aku menghadapi bermacam-macam dugaan dalam hidup.Disebalik keceriaan yang selalu aku gambarkan, tersimpan seribu satu kepahitan.Aku redha dan terima semua ini dengan hati yang ikhlas.

Aku cuma mampu berdoa kepada Allah semoga dikuatkan hati ku untuk menempuh apa jua dugaan dan cubaan dariNya.Aku redha dan bersyukur dengan apa yang di takdirkan untuk ku.
Semalam, tiba-tiba seperti ada satu suara yang mengingatkan aku tentang semua ni.Menjadikan hati aku begitu terusik. =.=

Aku bersyukur kapada Allah kerana mengurniakan sebuah keluarga yang begitu menyayangi diriku.Tak malu untuk menerima aku anak,sebagai adik dan sebagai kakak.
Umi n abah yang banyak berkorban untuk aku.Terlalu banyak dan terlalu besar pengorbanan mereka sehingga tak terbalas rasanya.Sanggup menghabiskan wang ringgit , masa dan tenaga semata-mata untuk memastikan aku sehat seperti anak-anak yang lain.Kenangan amat menyentuh hati aku setiap kali kenangan itu menerjah keingatan ku.Ya Allah...
Aku cuma mampu berdoa semoga umi n abah panjang umur,murah rezeki,dijauhkan dari segala mala petaka dan diberikan kesihatan yang baik.Tak mampu untuk aku membalas jasa mereka dengan wang ringgit.Hidup aku pun still bergantung pada mereka.Sepatutnya aku yang sapport dorang, tapi till now aku belum mampu atau mungkin tidak akan mampu.Cuma doa yang mampu aku berikan, semoga Allah memakbulkan segala doaku.InsyaAllah.
Aku akan menjaga mereka sehingga keakhir hidup mereka, InsyaAllah.Biarlah aku yang pergi dulu sebelum mereka,itulah doa aku setiap kali selepas solat.Tak sanggup untuk aku hidup tanpa mereka.

Aku amat cemburu dengan orang lain yang mampu hidup berdikari.Mampukah aku hidup berdikari seperti orang lain,atau aku sentiasa memerlukan seseorang untuk menemani aku?menolong aku?

"kalo korang tau sape aku sebenarnya,mesti korang malu nak berkawan ngan aku lg kan"

Tweet yang aku taip semalam.Entah kenapa terluah kata-kata itu.Aku terfikir, jika korang semua tau keadaan aku yg sebenar, korang akan trs kawan ngan aku atau tak..??Maaf yer kawan-kawan kalo keceriaan aku ni tweet selama ini mungkin hanya lakonan semata-mata.Aku seorang yang ceria, tapi kadang 2 keceriakan aku tu macam palsu dan dibuat-buat.Aku tidak seperti yang korang bayangkan.Jauh sama sekali.Aku begitu cuak setiap kali ada yang ingin berjumpa face to face.huhu .am so sorry..bukan niat untuk menjauhkan diri dr korang, tapi aku tak sanggup jika ada antara korang yang menjauhkan diri dr aku.. T_________T
Aku sayangkan korang semua....luve u all... n Terima kasih banyak-banyak kerana banyak menceriakan kehidupan aku sehari hari.Thanks a lot...
Wassalam...

**Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya**


mood : TERSANGAT SANGAT EMO T__________________T

Saturday, January 2, 2010

~eiyda :: heppy BeDay To Me~da makin TUA..hakhak

Bismillah..

Heppy beday eiyda...heppy beday eiyda...heppy beday to eiyda....heheh..
Yahooo..yippii...Alhamdulillah bersyukur kepada Allah Subhanuwataala diatas segala kurniaanya kepada aku.Masih diberi kesempatan untuk aku menyambut hari kelahiran aku untuk tahun 2010 ini.Syukur yang teramat sangat.020110 genaplah umur aku yang ke 20++ hekhek..bukan nak rahsiakan tapi kalo sesape nk tau tu...usha2 la sendri eyh..dan pada yang sudah tau...erm..tau xpe..hakhak..

Neway thanks a a lot buat semua yang wish semalam, terutama buat my family...yang awal2 da pon celeb my beday malam semalam.sayang kamu semua..muah3...sayang manyak2..Makan same2 dengan Abah, Ummi n 2 my lil sis..walopon tak semua yang ada, my sis semua da balik, my bro lesap entah kemana, n my lil bro otw balik dr Rompin ada pogem cyling..but it's ok..aku teramat2 heppy...dan, semlam jugak wat pertama kalinya..aku masak spagety with my lil sis ecah. Bukan xpenah msak b4 ni..tapi salunyer xsepenuhnyer lah..heheh


Thanks jugak buat all my friends di Twitter yang wish..ramai tu...xsangka plak ramai gak yg sudi wish,.,,terasa amat glamer semalam..kah3..giler perasan..ok..aku nk mentionkan semua tweet korang kat aku semal;am..lalalal..(penat tau aku cr satu2) hope xder yg tertinggal..

klik kt pic tu ek kalo xnmpk..hehe ;P
ok..ni jek kot..kalo der sesape yg tertinggal tu harap disowykan k..nk terkeluar bijik mate cari satu-satu...neway thanks2..tahun ni tahun yang paling best aku celeb beday...kalo nk banding ngan tahun2 yang lepas..yg wish jux my family n kawan2 terdekat...huhu..tapi dis year 2010..is so sweet...heheh..

thanks jugak buat yang sms...teah,yash,mintang_telip2,k.long n k.ngah....mucco graciasss

** Hope tahun ni dengan meningkatnyer umo aku, aku akan menjadi seorang yang lebih matang,berdikari dan lebih kuat untuk menempuh segala cubaan dan dugaan.InsyaAllah...
**Ramai yg tanyer bila mau kawen?..hak2..lom der calon n jodoh..InsyaAllah..kalo ader..akan ku jemput kowang sume...heheh
**Nak bekerja dengan lebih bersungguh2..xnak kecewakan my dad dan sia2kan wangnyer yg banyak ni semata2 nak bukak bisness untuk aku n my bro..huhu..
**Nak belajar memasak...kikiki

akhir kata :selamat hari lahir eiyda a.k.a stoberycoklat..hak3..

Nuffnang