Monday, March 1, 2010

eiyDa:: Berurusan dengan lelaki buat anemia i hilang::



Bismillah..

Dalam mood yang agak mengantuk, motif??..semalam i tido lambat..lambat ker?..ala paling awal i tido pun lam pukul 12a.m..heheh ape yang i buat?..hurm..tgk tv jek lah, tak pun i layan men game atau dengar lagu kat mylappy.Tu lah yang i buat b4 tidur setiap hari.

Kes Pertama : Hospital & Anemia

Mengatuk sebab hari ni i kena bangun awal..lepas solat subuh da tak boleh nak sambung tidur cam biasa.Sebab i ada
appointmentt ngan doc pakar O&G kat Hospital. Appoiment pukul 9 a.m pegi hospital pukul 7 a.m. knp awal? sebb abh der meeting lak pagi ni.huhu tumpang die lah.Appoiment kol 9 a.m tapi doc datang pukul 10 a.m kepenatan muntut aku tunggu, duduk lelame.Hospital kerajaan la katekan, walopon da jumpe ngan pakar tetap gak lambt..sebb doc2 tu nak kn round2 kt wad..pastu msk labour room kalau ada yang nak terbersalin..heheh pandai i kan.Almaklumlah..i ni hospital da jadik rumah kedua.huhu.


Da lam 2 jam tunggu..last2 doc datang n nm i di panggil..timbang..berat i da naek 2 kg..erk..apekah??..huhuhu ..doc tanyer itu..ini..pastu wat ultra sound..hehe cam org preg lak yer..i lom kawen atau..xdernyer preg2.. ;p n than doc cakap..everything is fine..xder pape yg 'janggal' dicitu..Syukur... :). Semua pelik tengok i kot, sebab i sorang jek perempuan paling muda kat citu, yang laen semua kaum2 ibu..heheh..der yang tanyer preg bape bulan?..erk...der gak tanyer..keguguran ker?..adess..tak..bukan...hhohoho =.='.. i belum kawen..i cuma sakit sikit sahaja...kurang darah atau pun anemia.. tamau citer lagi lah..

Kes Kedua:Perempuan vs Perempuan

Tadik plak da 4 orang orang MPK a.k.a penguatkuasa bangunan yang i sewa ni datang wat pemeriksaan lesen.I tak renew lagi sebb still tunggu result rayuan pengurangan.huhu..

Ok, ekceli i nk cakap..tahun2 yang lepas penguatkuasa wanita yang datang wat pemeriksaan, tapi kali ni lelaki.Tak banyak songeh..baik..sopan dan yang paling penting SENYUM!. :).

Sebab kalau yang b4 ni..perempuan.peh..muke ketat giler ok..dah la cakap xpandang orang..sombong.Cakap lebih kurang, kasar..berlagak bagus..huhu..kenapa yer?.Sebab i perempuan cam dorang?leh wat sesuke hati..xperlu nk hormat kaum sejenis?..kalau ngan lelaki..lemah lutut la ko..huhu..geram giler..cakap kekadang cam kiter ni sengkek sangat..dorang leh tanyer 'knp nk wat rayuan?mahal ke?..xmampu bayar ker?'..peh ayat berdesing telinga.

I cakap cam ni kan bukan ape..sebb bukan kes i jek lah..da ramai yang dengar kes2 cam ni..
pompuan bile ngan lelaki lembut gigi dr lidah..cakap nyot nyet2..cam tu jugak sebaliknyer..bukan i nk kutuk kaum i lah..tapi ni i yang nampak.kalu i, i lebih senang bekerja ngan perempaun sebab i kalu ngan lelaki ni cam ala2 malu sikit..wakakaka...kang mulut terkunci jek xleh nk cakap..hahaha ngok ok!kalo ngan pakcik2 tu i ok jek..lalalala..

Kalo korang la kan..pernah kena kes macam ni...dan korang lebih suke bekerjasama dan berurusan dengan kaum lelaki ke perempuan agak2?..hehehe

*klik pada tajuk untuk komen & sorry tajuk entry sangt annoying..heheh



Nota comel: kalo zaman sekolah dulu,
cikgu perempuan
always anti
dengan
pelajar perempuan
kenapa
lah yer?.huhu



No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang