Wednesday, September 30, 2009

eiy-Da~ "Kenapa Perempuan Marah-Marah"


Ok...kali nak wat entry sal pompuan jugaks...
di adaptasi dari entry blog En. X-Po.hehe..
die wat entry 'PEREMPUAN SUKE MARAH-MARAH KE'?.
aku lak nk wat entry "Kenapa Perempuan Marah-Marah"

Situasi Pertama :
Time lelaki drive kete.contoh bila kaum lelaki bawak kereta tak hengat dunia..bawak laju2, masuk lubang sana, lubang sini, cilok sana sini...mmg patt kena marah pe..kalo jadik pape...bukn die sowang yg teruk silap2..dua2 masuk lobang kubur..nak ke yunk? ..so..untuk keselamatan...

Situasi Kedua:
Penat. Ala sape2 pon kalo da penat, panas mmg la cepat jek nak marah kan. Nak2 kalo der yang banyk tanyer. time tu la nk ajak g mkn la... nak jumpe la..cam xder time len kan.

Situasi Ketiga :
Period.Itu perkara biasa, tapi kan xsemua tau kaum perempuan yang mengalami period akan cepat marah, moody dan sebagainya.Sebenarnyer ni semua sebb hormon lam badan...masa ni la hormon tu nak bertukar2...time period ni kan..mood perempuan akan cepat berubah2...marah, sedih,heppy.so, pada kaum lelaki kalo da tau time cam ni pompuan cepat marah, jgn la cr pasal kan...try la faham sket keadaannyer...

* Seseorang tu kalau marah, mesti bersebabkan.hanya orang kureng waras jek yang akan marah tanpa sebab.Lelaki ke perempuan ke sama jek.mesti ade something yang boleh buat seseorang tu marah, hot. Kadang2 kaum lelaki ni, akan sedar bila kena marah, kalau cakap elok2 banyak kali wat dek aje kan *

* So, kalau nak marah tu, biarlah bersebab dan bertempat k *

p/s : selalu marah2 time nk g keje.sebb adek aku liat nak bangun.huhuhu...

Monday, September 28, 2009

eiy-Da~ Ya Tuhan...


Rase cam baru tersedar dr mimpi buruk!!..
arrggg...kenapa ngan aku ni ek..?..
tetibe terasa diri ni keseorangan, lonely teramat...
baru tersedar yang aku xder kawan...i meant..kwn sejati..kwan yang boleh share anything.. everything
kawan yang aku ader juz kwn untuk sms...untuk suke2..ketawa pada jangka waktu yg singkat..
pastu..dorank akan lupekan kewujudan aku.
hari sabtu lepas..aku keje sorang2..tp upenyer2...yg len pegi berseronok, beraya tanpa aku...tanpa mengajak aku..yg dorang mengaku as a friends?..aku mmg kecewa n sedey sesangat..terasa hati ngan pe yg dorang wat.
mybe bg dorank, aku tk pentng..nak2 kedaan aku yg cam ni...memalukan dorang kot.
aku x suke nk fikir2 negatif ni..tp..hati aku cukup terasa....aku terasa sangat..
Ya Tuhan...kuatkan lah hati aku ni..
aku redha ngan ape yg Engkau kurniakan pada aku..aku terima segalanya...Amin...huhu

Sunday, September 27, 2009

eiy-Da~ menggewDiks


Semalam aku balik awal..huhu..walopon kasteme mmg ramai, tapi try gak cr alasan nk balik..sebbnyer...akak2 aku da call ajak g bergewdiks di Pantai Cherating...ahahah...kol 5.30 jek, aku trs ttp separuh pintu kedai...tandanyer kasteme da xdiundang masuk lg dan menyumbngkn duit pada aku lg...hahah.. jaat aku ni.nak bergewdiksnyer pasal kan..

sampai jek kat Cherating, anak2 sedara aku da mule xcited gilew nk mandi.almaklumlah..dorank bukn salu jumpe pantai kan..da nmpon dok kt bandar..huhu..pe lg, berlari2 la anak2 sedara aku yg masih kecik2 tu...aku lak x dapat nk join coz 'tut'..sedang melanda...hehhe..
ok lah..pendek kata mmg sonok sangat la semalam..rase cam nak tido jek kt tepi laut tu..(ahaks..over tau)...anak2 sedara aku pon....sampai nangis2 tu xnk balik...next time nk ajak akak2 aku ni g kat water park plak kt gebeng.
see ya..cherating!

Saturday, September 26, 2009

eiy-Da~ Rayanyer Hal


Hari Rayanyer Hal..

Raya ke -7.aku da mule kerja.ekceli masih malas nk keje ni tau, tapi pe kan datya, kalao coti lelame nnti xder lak hasil kan..da la skang ni still lam mood raya..heheh.. walopon da seminggu aku beraya sakan, penat melayan tetamu..penat mencuci pinggan mangkuk, penat berjalan kesana sini..fuhhh...Selepas 6 hari beraya di kg, aku balik ke rumah.banyak hal lg yg lom di sattle kan ni..hal umah yg bersepah2, hal kedai ni yg berlambak2..huhu.. ni la jadinyer kalo da coti lelame.malas betul nk wat kerja.Nak kene sattlekan bil2...kang kene potong lg..huhu

Raya tahun ni best jugak la tp penat sangat..sebb hari raya pertama sebok jalan2 ke rumah sedara mara, pastu melayan tetamu plak.Umi masak nasi himpit, kuah lontong, rendang ayam / daging dan jugak kuah kacang.

Raya ke tiga plak, kitorang wat BBQ...ajak sume sedara mara yg ado...huhu..penat giler aku n adek2..dok membakar ayam, ikn...tapi sonok la, dapat la jumpe ngan sepupu sepapat yg jarang sgt lah jumpe.Time2 cam ni jek la leh cakap2...kan..kalo tak..erm..jgn harap.memasing bz..keje lah, blajar ..huhu

Skang aku akan mule kerja seperti biasa....Raya pon da habis..kejap jek ms ni berlalu.ermm..Tunggu Raya Haji la plak..heheh



Wednesday, September 16, 2009

eiy-Da~ Raya Card untuk kOrank~


Semua kengkawan kt Tweet n blogger da sebok buat entry sal raya, bagi kad raya..awal2 lagi.Aku plak malas giler nk wat, so hari ni, oleh sebab hari terakhir aku bekerja b4 balik ke kg pagi esok, aku wat laentry Raya & kad Raya untuk korank sume.
Di sini, di blog aku yang kerdil ini, aku menyusun 10 jari memohon maaf pada korang korank sume jika terdapat salah kata,salah taip atau salah pape lah sepanjang blog ini beroperasi..heheh..(cam balai polis la plak)..hahah
Tahun ni, merupakan tahun pertama aku beraya bersama-sama kengkawan lam blog n tweet..yerlah, sebb br tahun ni aku mengenali Twitter.. melalui seorang blogger terkenal, hehhe...(cam blogger boy kan).heheh
So, hidup xla seboring tahun2 lepas kan...sekurang2nya puasa n Raya tahun ni bertambah2 ramailah kenalan aku.

So, aku wish pada korank semua.
Selamat Hari Raya AidilfiTri
Maaf Zahir & BatiN...
Raya datang la umah yer...hehehhe..
Pada yang nk balik kg, hope selamat sampai, yg balik ngan bas suruh driver bas tu hati-hati jgn bawak lelaju..
pada yang balik ngan motor lak jgn nak mrempit2..kang ..kang...arr...sendri mau ingt la yer...
Pada yang balik ngan kete pon, hati-hati
pada yang xbalik kg pon, hope heppy2 la Raya nnti k..
Heppy Raya,FroM
eiy-Da

Ni lak kad raya dr my kengkawan :..TQ My fweNz...

SickChild72

dAk Khai

Lesya
*Ramai lg yg bagi..tp yg jek sempt amek...thankx pd sume yg bg kad k..yg x display kt sini..jgn kecik ht k....heheh..

Tuesday, September 15, 2009

eiy-Da~ semalam & T0Day

Semalam
Da lama x update pasal menu berbuke pose kan.Bukan ape, bila Cik M ni berleluasa lam badan ni, tau2 jek la kan.Lagipun 3,4 hari ni badan xsehat.Demam, batuk selsema, so selera pon kureng sangat.Time buka xmkn pon,. juz minum air banyak2..huhu..xdeselera langsung walopon menu setiap kali berbuke bukn men special..huhu.
Tapi semalam Alhamdulillah, demam aku da kebah, cuma batuk jek la yang belum betul2 baik.
layan jek la pic kt bawah ni ek...

antara menu semalam.
* Ikan Stim * Udang masak lemak cili api *Mee goreng udang *Agar2 gula Melaka * air bandung & Twister Oren
T0daY
Pagi tadik, b4 pegi kerja aku dapat satu card raya..cute sangt.kecik molek n cute..huhu..
erm..dtg dr sape ni ek..suspent la jugaks..bila bukak...ooooo...aaaa......uuuu....hahha

rupa-rupanyer dr si nieyra.. br aku teringt yg dia ada mintak add sape2 yg nk card raya..
huhu..thankx nieyra nk tgk card tu.. meh2

Monday, September 14, 2009

eiy-Da~TQ ein!

Kad raya From eins...tq..sayunk..heheh

* hari ni bertambah CeHat..AlhamDuliLLah..
*mendownload lagu2 Raya di Ares~ lagu2 baru~ best2~heheh
*cuaca agak panas~haus Plak~dapat Bandung laici pon Sedap Ni.~huhu
*Cik M sedaNg Melanda~ Sowy..

Sunday, September 13, 2009

eiy-Da~demam & di tag ein..

Cuaca hari ni redup n sejuk aje.Alhamdulillah, keadaan aku pun semakin ok n sehat.Mybe semalam cuaca yang terlalu pans membuatkan aku xlarat sangat.Balik rumah semalam, aku rest2 b4 masuk waktu berbuka.Time buke, aku juz minum 2 gelas air n puding coktel.
Aku mandi, solat n ngaji.Lam kol 9 lebey br la aku mkn ns lemak sambal udang yg umi msk untuk berbuke tadik n mkn ubt,
banyk lak tu ubtnyer, demam,selsema,batu, antibio & vit..huhu..kembung pewot aku neh..
pas layan tv kejap, aku pon tido...huhu..bangun sahur tadik, rase ok sekt..
skang time keje ni, rase agak ok dr semalam, cume still batuk2 n demam sikit...huhu..
ok lah..mls nk taip banyk2...aku akan jawab pe yg ein tag k..

1) suka memasak??
~suka la jugak..tp no time la..suke msk western ..sebb senang..heheh

2) masakan istimewa anda utk yg tersayang ( 2 jenis )
~untuk yg tersayunk..meant my family k..heh..salu wat ns goreng, macaroni..

3) makanan istimewa yg anda suka waktu raya?? kenapa??? ( 2 jenis )
~ns himpit ngan rendang ayam..lagi satu..erm..ns daging buatan my mak sue..heheh..sebb time raya jek leh mkn sume ni..

4) kuih raya kegemaran anda dan si dia???

~ kuih kegemaran aku..kek lapis masam manis...si die..entah..lom der si die..heheh

5) tayang sikit gmbr masakan dr anda
~xder pic la..sebb jarang masak..huhu

Itu jek la jawapan yg dapat aku bagi...huhu...nak tag sape ek?..erm.

Saturday, September 12, 2009

eiy-Da~ noT WeLL


Hari Khamis 100909,
aku da mule batuk2 kecik n perit tekak ni.ni la jadi nyer bila aku asek dok pk yg bukan2..pk sal perkara yang da tau kesudahannyer..da la stop la wahai cik eiyda, dr pk benda2 yang xder faedahnyer.huhu
berbuka pusa dengan mee soto, tp xsnap pic pon..xder mood la..lg pon aku xder selera langsung nk mkn...ambik sikitjek..pastu trs g mandi, solat n ngaji.Makan ubat n rest...so..not well...huhuhu

Hari Jumaat 110909
sahur tadik, umi masak asam pedas ikan kerisi...mmg feberet aku la..tp disebbkan batuk n tekak yg semakin perit, lansung hilang selera aku..juz jamah sikit jek...hadoi..so xsuke bile jd cam ni.pas sahur sambung tido...xlarat da nk bangun, kol 11 lebih aku bngn mandi..
tp badan lemah lonlai...panas jek, berpeluh2..sahur tadik aku da telan ubt demam dan batuk...
tekak rase kering sangt..asek batuk2..huhu..
pas solat zohor, aku terbongkakng jek atas katil..huhu..mmg xlarat sangat..da la2 aku da xnk pk2 lg...aku nk sihat...
umi masak sup tulang..aku jugak yg suruh..ni la kalo da demm tekak terasa nk mkn sup tulang jek..huhu...adek aku plak nk mkn daging black papper.pic pon xsanap jugak..faham2 jek la ek knp..
so, menu berbuke hari ni, sup tulang, daging black papper,sayur cukup rase(cam lam iklan tu) heheh dan dessertnyer serikaya..
aku still xder selera, juz minum sup sikit pastu da pergi mandi, solat, ngaji.pas telan ubat terus tido..huhu..

Thursday, September 10, 2009

eiy-Da~ am heppy?



Semalam,
090909...tarikh yg amat cantik kn...senang diingati..ramai yg cakap..kalo bukan bulan Ramadhan mestui ramai yang nak berkahwin pada tarikh ni..hehe..der gak yg cakap kalo couple, mst senang nk ingt tarikh yg keramat ni..keramat ker?..huhu..

pada aku plak, semalam...cam xder pe yg menarik atau something yg akan buat aku ingt sampai bila-bila..
menjelang petang, aku semakin boring, ngantok, saket kepala n lapo..beselah nm pon puase kan...
sedang2 enak aku bertweet n berym dengan sowang ni..
tetibe die cakap yg die akan kawen lam bulan 12 nnti...so, skang die akan agak bz nk wat persiapan untuk kawen..servay itu..ini..aku agak terkejut sebenarnyer..knp ek?..
entah lah...susahla aku nk cakap..pasaan aku time tu..adakah aku heppy? atau sebaliknyer? ya Tuhan...kau jauhilah perasaan yg bukan2 yg ade lam hati aku ni..Ya Tuhan ampunkanlah dosa aku jikalau pasaan yg aku alami ni adalah satu dosa huhu..
Aku doakan semoga mereka akn berbahagia hingga ke hari akhirat....amin...

Wednesday, September 9, 2009

eiy-Da~ Whyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

kes Pertama
Tadik sedang syok2..borak2 sal nasi kerabu ngan si Jerung lam tweet..tetibe..laks...tweet jd cam ni laks..huhu,..kenapakah>

da mati ke burung tweet ini..ke pose jd xsehat?ekeek.
pe yg aku mengarut ni...so apa macam..da banyk kali wat asek kua pic ni jek..huhu..
seb bek der twiter Fox..leh la gak sambung borak2,....hampes tol tweet ni..
aku aje ke atau korank pon same...kalo aku aje yg asek terkena..
maknenyer..pc aku la yg mengongs...(padahal pc br jek bl tau)..huhu


Kes ke-2
mula2 cam kat ats tu..selang beberapa jam aku bertweet, jd cam ni lak. pe kehal ek..heran tol aku...selang beberapa minit..ok balik...huhu..









Tuesday, September 8, 2009

eiy-Da~ gONna MissH U

hari ni aku da mule kerja balik.
tadik malasnyer nak bangun, mengantok len macam plak rase, tapi kuatkan gak mata ni.
Da 4 hari bercoti...xkn nk malas agi kot...agak2 la oit..heheh
Aku jarang la balik kg ekceli, kalo der coti lama, br balik..huhu..ni pon raya nnt baru aku blik lg...
pastu, xtau la bl lg akan balik.huhu

gonna mishh my wiwi bantal ucuk...huhu

my wiwi..huhu








Monday, September 7, 2009

last day

Penat sangat hari ni, sebb jap lagi aku nk balik dah.Yerlah dah 4 hari aku kat kampung ku yg indah permai ni.heheh.
so, da tiba masa untuk kami balik untuk bekerja plak.da syok2 ek coti sampai 4 hari, orang len cuti 2 hari jek..huhu.
Tadik pas kemas2 sume kat dapo, bilik, basuh baju, kemas baju,..pas solat zohor lam kol 2.30 kami bertolak balik.On the waty nak balik tu sempat la singgah menyionggah dulu ke rumah mak cik2 aku.Kata pon dok kat kampungkan, for sure la umah makcik2 dekat jek.huhu.
Lam perjalan ni, aku sempat lah taip nlohg skit n bertweet, Ta[pi xlama la sebb penin pale ni bile kete bergerak kan.nak jek aku ter bluweks nnti...x pasal2 bat
al poce aku..huhu..
Berenti kat adek aku jap, uitm hantar broadband yg aku sewa ngan harga RM 8 sehari ni x la 4 hri..baper? kire la ek..mals nk cakap..hehe and hantar jugak makanan, lauk pauk n kuih kt adek aku tu. Die tu mmg mengade2..huhu..
Akun suruh jugak abah berebti kt mn2 bazar, aku nk jugak makan kuih akok best hari xkire2..hehe..yer la semalamnyer kuih akok langsung xsedap...tawar, eee nyesal beli, kalo aku tau, aku rase dl br beli heheh (gile pe )..
Sampai kt umah lam kol 6 optg, sempat lah tolong umi ms
k2 skit, msk sup sayur, wat air n hidang...huh..penat siot..haus xleh cakap arr kan..
Alhamdulillah...akhirnya dapat gak berbuka...aku minum air jek..da kenyang, pastu makan kuih akok yg sememangnyer maveles ni..heheh..nyum..














Sunday, September 6, 2009

3rd Day
Disebabkan kepala still berdenyut dan mood pon agak kureng,wat short2 da la entry hr ni :
* Kol 5.00 pagi tadik bangun sahor~makan nasi lauk asam pedas ikn kerisi sedap pastu saket pewot..heheh
* Tgh hari umi , abh n my bro g umh tok'ki, aku n adek pompuan xg sebb adek aku nk kn siapkn tempahan baju kasteme , aku laks. dok bertweet jek sambil tgk tv

* Hari ni umi ajak Pak Din n family die berbuke pose~umi msk nasi totamo lauk daging merah n ayam goreng nyum2,air tebu,oren,laici ~tapi aku saket kpl..xder mood nk mkn..
* umi bl kuih akok..tp mmg sedey n geram gilew sebb kuih tu langsung dop sedap.agghr...da la tawar....esok aku nk bl lg..tp nk rase dl br bl leh ker ahaha

* malam kwn aku dtg a~ bl thumbdrive 8gb ngan aku, borak2..gelak2..saket kpl aku pn da kurang sket .
* skang ngah tgk tv ngan adek, umi n abh lom blk dr terawikh..erm...
* esok Nuzul Quran~ Hari Al-Quran diturunkan...~
















Saturday, September 5, 2009

2nd Day
Pagi tadik umi n abh ke Bandar KT, dorang pegi shopping frame2 nk lekat kt dinding umh aku yg kosong ni.Almaklumlah, umah br kan..masih bnyk yg xlengkap,Aku n adek2 masih syok tido..da la hujan, sejuk la tu,
berkelubong lam blanket la jawabnyer.

Tengah hari, xder pape yg nk dibuat..nk tido da puas tido pg tadik,
so pe yg aku leh wat juz bertweet,tu pon berebut ngan adek aku, die pon k gn tenet gaks.kaco tol.

Da la line mereng ngok ngek jek..jap ijo, pastu blue.huh.
Hari ni lak giliran Mok, akak abah aku jak berbuke.mkn free lg..hehe.xyah mask kn..hehe dap doh rase..kuikui.
menu berbuke hr ni, ns putih,tom yan ayam gulai, ketupat pulot + serunding n my peberet cake, kuih akok.nyum2 sedap gilows.

ketupat pulut yg best
malam ni plak adek yg study kt uitm da pon blik ngn kwn die..sunyi la aku mlm ni, adek g lg sowang bz menjahit..yer la da nk ry kn..bnyk lah tempahan tu,siap bwk mesin jht blik kg tu..hehe.
skang aku sowang2 kt ruang family, bertweet, tgk tv sambul taip blog ni..huhu.. so sunyi..














Friday, September 4, 2009

eiy-Da~BaLik KamPoNg

~First Day~
Mule2 abah cakap nak balik kg pas Solat Jumaat, tapi bila Pak Din aku ajak berbuke...Ubah plan plak, balik la b4 solat jumaat.huhu
So, tadik kol 10 abah da bising2 suh kitorang bangun..huhu..mlas gilew..adoi...
Bertolak lam kol 11.30 kot..xtgk jam ekceli..heheh.
Ms otw tu sempat la aku bertweet ngan kengkawan...
Pastu abah berenti solat Jumaat kt Kg Bukit Payong.
ber on9 lam kete
Pastu g berenti shopping2 kt Giant...
sempat gak aku bl 2 helai shawl..heeh

Lam kol5 .00 sampai la aku di kg abahku..hehe.
Sebenarnyer Tok aku da xder..so, abah wat la umh kt sini untuk kami se family..

Bukak pose kt umh Pak Din, Mak Sue masak Nasi Daging..Nyum2 resepi yg paling pandai n sedap mak sue aku wat..ehh..tp aku x snap lak pic..sebb...hp aku mn der camera..huhu.kesian aku kan..heeh..

skang tgk tv jek la..dok kt kg sejuk jek..nyaman n sunyi,,,huhu,,

















Thursday, September 3, 2009

eiy-Da~ No idea..LOL

ok..hr ni xder idea nk wat entry sal ape.
sebbnyer..korank pikirlah sendri..hehe (ketawa jaat)..haha
keje pon leh tahan banyak gak..mesti koran pk..pe la yg bnyk sgt keje aku ni
kt keje kt cc jek kan...ha.tu lah..korank xtau..
buklan senang nk uruskan cc milik sedri ni.
bnykl la yg aku kn buat untuk meningktkan prestasi kerja n income cc ku ini..cewah..ha kn da kn syarah..ahahah

tadik suh my bro g bayr KWSP, Bil elektrik n bil tepon + tenet.
Aku plak g bayar sewa kedai.......
nk kire duit n bajet2 bkn senang beb..
kadang2 xcukup..kadang berlebih2 incomenyer.
cam ni la adat orang berniaga ni..huhu...
kn bnyk sabo, sabo n sabo.

esok nak balik kg plak..mybe lm skit kot kalo
lam 4 hari,
so aku bercooti la untuk 3 hr...
da rugi da kan..huhu.
xpe lah..lgpon da lm xbalik kg untuk jgka waktu yg agak lm..
kalo blik pon 2 hr jek.
xpon satu mlm..huhu..

so, kali ni umi n abh ajak blk lm sket...
InsyaAllah aku dapat online kot
kalo my sis blik jugak
sebb die der broadband.(sewa ok!) heheheh


ok lah..nnti aku akan post entry2 dr my kg k..
adios..bye2 sume..

Wednesday, September 2, 2009

eiy-Da~thumb down!



kenapa hari ni terasa sangat la moody..
terasa loya n penin..pewot sakit...mood zero..
arrghh..xsukenyer bile time cam ni..
mybe sebb aku piyet?..adudud..

terasa muke ni langsung xnk senyum walo sedikit cume..huhu.
muncung panjang ..muka ketat jek
sowy my kasteme n my fwens ek...
bukn xnk senyum, tp xboleh arr
kang kalo senyum, nmpk sgt kepalsuannyer..huhu

time ni mula teringat kisah2 lama yg menyedihkan...huhu.
teringt die, die dan die..
xsuke...xsuke..xsuke... :-(

Tuesday, September 1, 2009

eiy-Da~Berbuka

Semalam bila balik umah da dekat pukul 7.00 malam.
Walopon aku xpose (opennyer)hehe..tapi aku lapa cam orang pose gaks.
sebb? sebb aku xberkesempatan nk makan or minum time keje.
mmg xder peluang langsung,
ala da la kasteme tak putus2 dari aku bukk kedai sampai lah time aku n k blik lam kol 6.30 ptg.
pastu kawan2 adek aku plak salu jek lepak2 kt cini (lelaki ok)...
aku jd serba salah la kan.kang minum, kata xmalu plak.
pe2 hal pon kn jg gak kan pasaan org2 berpose, menghornati mereka.
tak per la kan.
Balik jek umah, tgk atas meje..macam2 ada...ikn bakar, stew ayam, kuih muih..Nyum2...sedap2 belaka.(macam aku pose lak)heheh.
umi da cakap kalo lapa mkn dulu..xpe..
uish..mn leh kan..aku nk mkn pas org berbuka..hehe malu2 kunon..hahah
..

antara hidangan berbuke
nak tanyer la kt koran..kenal tak ngan kuih ni.

ekceli, kuih ni my abg ipar yg beli.
rasenyer tersangat la manis..
nm kuih ni Mas Secotek..lawak kn nm die.
ahahha
tp aku xleh nk telan coz manis..kleh kn kencing mns aku..ahaha

time berbuke aje...mst akan ader lbh dr 5-6 jns mknn..
tak termasuk air n dissert..fuh..
tapi kalo tiem xpiose..mkn jek pe yg ado..kadang2..hari2 asik beli, beli n beli..kehkeh,
agaknyer ni lah hikmahnyer bulan ramadhan kan..heheh

Nuffnang